С редица празнични прояви ще бъдат отбелязани 140 години от създаването на БЧК

  • 24 октомври 2018 11:32

  • 1327
  • 0
С редица празнични прояви ще бъдат отбелязани 140 години от създаването на БЧК
©

С редица празнични прояви ще бъдат отбелязани 140 години от създаването на БЧК на 25 октомври. Това съобщиха от пресцентъра на БЧК.

Юбилеят е под почетния патронаж на президента на Република България Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на.

Събитията ще започнат на 25 октомври 2018 г. в 15.00 часа в зала „София“ на БЧК, където ръководителите на организацията, доброволци и служители от цялата страна ще посрещнат президента на Международната федерация на Червения кръст/Червения полумесец Франческо Рока и представители на Международния комитет на Червения кръст. Тази визита приемаме като признание и уважение към мисията ни и дългогодишната ни служба в името на хуманността.

От 17.00 часа Софийска градска художествена галерия ще бъде домакин на срещата на Франческо Рока с повече от 100 младежи-доброволци от цялата страна. Заедно с президента на Федерацията те ще „измерят“ колко доброволчески опит има в залата и ще проведат отворена дискусия за предизвикателствата пред доброволчеството днес.

В 19.00 часа е началото на тържественото честване на 140-годишнината в Народния театър „Иван Вазов“ с участието на президента Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на. След официалните приветствия предстои концерт, под надслов „Заедно помагаме“, в който изтъкнати български изпълнители даряват таланта си за каузата на БЧК.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1327 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини