Румен Порожанов: Нужни са повече усилия в опазването на горските територии

  • 18 октомври 2018 15:20

  • 1256
  • 0
Румен Порожанов: Нужни са повече усилия в опазването на горските територии
© Пресцентър

„Вие сте стопаните на горските територии и най-добре познавате проблемите в тях. Необходимо е още по-активно взаимодействие между държавните предприятия и регионалните дирекции по горите, за да се намерят нови и конструктивни решения, които да имат най-голям ефект в опазването на българските гори". Това заяви министър Румен Порожанов на работно съвещание по проблемите, свързани с опазването на горските територии, което се проведе днес в Министерство на земеделието, храните и горите (МЗХГ).

В заседанието участие взеха зам.-министърът на земеделието, храните и горите Атанас Добрев, и.д. директорът на Изпълнителна агенция по горите инж. Росен Попсавов, както и директорите на дирекции в МЗХГ, ИАГ, държавните горски предприятия и 16-те регионални дирекции по горите.

Предложени бяха промени в нормативната уредба, организацията на работа, подобряване на техническото и кадрово обезпечаване с цел повишаване ефективността от дейностите по контрол по опазване на горските територии.

„Отговорно изпълнение на задълженията от всички служители в системата на горите. Оптимизиране на работата за противодействие на незаконните дейности в горите и постигане на по-добри резултати – това е нашата основна задача“, каза Атанас Добрев, зам.-министър на земеделието, храните и горите.

Друг важен въпрос, който се обсъди на днешната среща бе снабдяването на населението с дърва за огрев. На територията на цялата страна са проведени срещи с кметовете на общини. Заявени са необходимите количества, които регулярно се осигуряват от страна на държавните горски и ловни стопанства.

Последвайте канала на

Владимир Василев
1256 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини