Запечатаха две автошколи във Враца, откриха множество нарушения

  • 17 октомври 2018 10:27

  • 2209
  • 0
Запечатаха две автошколи във Враца, откриха множество нарушения
© БНТ (архив)

След извършени проверки на всички автошколи на територията на област Враца два центъра за подготовка на водачи на МПС бяха запечатани за установени нередности. Това съобщиха от ОДМВР - Враца.

Проверките са планирани и проведени по идея на ръководството на ОДМВР - Враца и в тях се включиха служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ при ОДМВР - Враца, представители на Изпълнителната агенция „Автомобилна администрация“ - София и НАП - Велико Търново.

Запечатаните автошколи са на територията на град Враца. Проверяващите са установили нередности във водената документация при подготовката на водачите, което поставя въпроса, дали записаните за обучение са преминали реална теоретична подготовка в двете школи.

При проверките си в двата пункта, в дните и часовете обявени за теоретична подготовка, проверяващите не са установили воденето на такава, както и липсата на курсисти. Проверена и иззета е водената в центровете документация, която ще бъде задълбочено проверена и анализирана.

Ще бъдат проверени и финансовите постъпления и начина на тяхното отчитане пред НАП. Съставени са актове и са издадени заповеди за принудителна административна мярка. Двете школи са запечатани. 

Извършените проверки на територията на област Враца имат за цел да проверят качеството на обучението в школите за шофьори, а една от причините е зачестилите катастрофи с жертви и пострадали в област Враца.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
2209 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини