Русенци искат повече сигурност в местата за спорт и отдих в града

  • 16 октомври 2018 15:00

  • 966
  • 0
Русенци искат повече сигурност в местата за спорт и отдих в града
© Булфото (архив)

Подписка с искания за мерки за безопасност на местата, където русенци прекарват свободното си време и спортуват, бе внесена днес в деловодството на общината.

В нея 2118 души настояват още на следващото редовно заседание общинският съвет да разгледа предложението на любителите спортисти и да започне работа по обезопасяването и монтирането на видеонаблюдение в  районите, в които хората от града прекарват свободното си време.

Акцент в исканията е приоритетно да се работи по алеята, на която бе убита телевизионната водеща Виктория Маринова. Само че това не е алея, а техническо съоръжение.

В подписката, внесена от членове на сдружение „Runners Of Ruse“ се иска монтиране на видеонаблюдение на всички входно-изходни точки на парковете, алеите и местата, които русенци използват за спорт и отдих. Освен това младите хора от сдружението настояват за присъствие на охранителни органи, които да следят за реда и безопасността по същите тези места.

До тази инициатива се стигна след зверското убийство на Виктория Маринова, станало точно на брега на Дунав, в район, който спортистите ползват за тих и спокоен крос, информира БНР.

Последвайте канала на

Десислава Станева
966 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини