НФСБ с призив към Българската православна църква

  • 13 октомври 2018 14:39

  • 1878
  • 4
НФСБ с призив към Българската православна църква
© Булфото (архив)

Националният фронт за спасение на България приветства решението на Светия Синод на Вселенската патриаршия в Истанбул за обявяване за канонични  Украинската православна църква и Украинската автокефална православна църква и  призовава Българската православна църква да последва този пример.

Това съобщиха от пресцентъра на партията.

„Украйна е близка на България държава, дом на една от най-големите задгранични български общности. Българските изпълнителна и законодателна власт водят последователна политика през годините както за сближаване  на българския етнос в Украйна с Родината и българския народ, така и за изграждане на трайни  и устойчиви икономически, социални и културни връзки между Украйна и България“, се посочва в позицията.

Според членовете на НФСБ критично важно е Българската православна църква да се включи в този процес и последва българската държавна политика и да направи нужното, за да може украинският народ и българите в Украйна да имат своя независима Църква.

„Националният фронт за спасение на България също така напомня на Светия синод на Българска православна църква, че на 21 февруари 2018 г. изпратихме  призив  и  искане за среща по темата за канонизирането  на Васил Левски за светец. До този момент Светият синод не е отговорил на нито едно от двете. НФСБ продължава да смята, че обявяването на Апостола на свободата за светец е обща национална кауза, която би могла да сплоти българското общество и да остави трайна светла следа в българската историческа памет, култура и духовност“, обясниха още от НФСБ.

Последвайте канала на

Веселина Спасова
1878 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Православен българин

2018.10.13 | 22:18

4
Българският синод, трябва да подкрепи Украйна, да има независима църква. Украинският народ заслужава това.
д-р Карастоянов

2018.10.13 | 15:32

2
До "метастазите" в главата на №1
Откъде на-къде БПЦ ще се подчинява на подобно политическо
решение пръкнало се в главите на болните мозъци в Брюксел
и Вашингтон и няма да следва пътя и предначертан от изповядваното
у нас източно-православие под покровителството на Москва !

2018.10.13 | 17:48

3
Мръсен Комунист
метастази на ДС / КГБ

2018.10.13 | 14:50

1
Да видим сега комунистическия Синод на БПЦ , съставен от отявлени агенти на мракобесната ДС , дали ще подкрепи отделянето на Украинската ПЦ от Московската патриаршия или ще превият послушно врат пред Окупатора !

Добави коментар

Водещи новини