Даниел Вълчев: Сдружението на Кунева не е популистки проект

  • 20 февруари 2012 09:19

  • 775
  • 1
Даниел Вълчев: Сдружението на Кунева не е популистки проект
©

Нека да си зададем въпроса на кого е България в момента - според мен в някои случаи държавата не е на гражданите. На кого е – на олигархията, на чиновниците или на гражданите, попита реторично в сутрешния блок на БНТ министърът на образованието в кабинета "Сакскобургготски" Даниел Вълчев.

По думите му, всичко, което се приема, трябва да служи на гражданите, а.не на политиците, на олигархията или на монополите. Велчев каза, че за него НДСВ е приключен въпрос "Към момента има много хора в гражданското сдружение "България на гражданите", които продължават да си имат някаква партийна принадлежност, но искам да подчертая, че този проект не е ляв и не е популистки", посочи още Велчев за учреденото от Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22 сдружение.

Според него никой не е щастлив от създаването на един нов силен политически проект. По думите на бившия министър на образованието големият въпрос е дали сдружението ще се превърне в политическа партия. Според Вълчев такъв проект е нужен на България. На въпрос дали ще участва в партиен проект, той каза, че не се страхува от подобно нещо. "По-важното е, че България има нужда от това", добави Даниел Вълчев.


Последвайте канала на

Константин Тодоров
775 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Kunev

2012.03.11 | 12:49

1
"...По думите на бившия министър на образованието големият въпрос е дали сдружението ще се превърне в политическа партия." - Е как няма да се превърне бе...Какво се правиш на ударен! Ти поне изглеждаше нормален..Абе я майната ви на всичките!!!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини