Фекални води потекоха от чешмите в развлекателен парк „Леденика”

  • 12 октомври 2018 13:25

  • 1027
  • 0
Фекални води потекоха от чешмите в развлекателен парк „Леденика”
© bulphoto

Фекални води потекли преди няколко дни от чешмите в развлекателен парк „Леденика” във Врачанския балкан. Това се случва пред погледа на десетки туристи. Възмутените хора незабавно са позвънили на зелен екотелефон.

„Леденика” е най-посещаваната пещера у нас. Пет години след откриването на атракционите около и във пещерата, туристите се увеличават, а заедно с тях и проблемите. Част от скъпото вътрешно осветление вече е извън строя. Счупени са и част от приказните фигури в парка, където пасат необезпокоявани и коне. Но най-сериозният проблем през последните дни се оказала водата, която потекла от чешмите в посетителския център.

Елена Коцева, касиер и хигиенист сподели пред БТВ, че водата е била толкова мръсна, че не ставала дори за миене на помещенията.

"Водата беше със силно изразен кафяв цвят и с остър мирис на фекалии", обясни Момчил Пламенов – екскурзовод.

Взетите незабавно проби от РЗИ все още не са готови. „Всъщност имаше проблем с пречиствателната станция, той беше за около една седмица, отстранихме го, имаше проблем с една от помпите, по принцип ние сме пещерата, която предлагаме най-добрите условия”, каза Кирил Кирков – управител на ОП „Спорт и туризъм” – Враца.

От фирмата, стопанисваща парка, гарантират, че гафът няма да се повтори, но служителите в парка са категорични – проблемите с водата през лятото и при голям наплив са чести.

Предстои здравните власти да вземат нови проби.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1027 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини