Журналисти продадоха влакова релса в пункт за скрап

  • 20 февруари 2012 09:05

  • 2149
  • 2
Журналисти продадоха влакова релса в пункт за скрап
©

Екип на БТВ продаде продаде влакова релса в пункт за скрап, въпреки забраната за продажбата им.

Точно преди година журналистите върнаха за скрап влакови спирачки. Сега екипът отново повтори опита ки и отново успешно. С журналистите е бил и инспектор от Регионалната инспекция по околната среда и водите, който да документира сделката. Тя е била направена без да се искат лична карта и документи за произход на предавания материал. Служителите в пункта оценяват забранените за продажба части на 10 лева и 30 стотинки.

Секунди по-късно пред очите на инспектора от Регионална инспекция по околната среда и водите, полицаи от 3-то районно управление и камерата на БТВ, служителите в пункта затварят вратите на обекта.

Търговията с части от железниците е забранена от закона и се наказва с лишаване от свобода до пет години и глоба от две до петдесет хиляди лева. Управителят на склада отрекъл да е купувал релсата и заявил, че пунктът се мести и изобщо не работел.

Оказва се, че за да влязат и направят проверката, служителите от Министерството на околната среда и водите трябва да изчакат пристигането на икономическа полиция.

Докато инспекторите от РИОСВ чакали подкреплението на икономическа полиция, предадените от екипа ни материали обаче изчезнали безследно. Охранителните камери в склада, които задължително трябва да заснемат всяка предадена стока, не са работили цели две седмици. Включени били в момента, в който през вратата влизат служителите на реда.

"Не можахме да пристигнем бързо на място и реално вещите, които сте предали, не бяха намерени. Въпреки това беше задържан управителят на обекта и беше образувано досъдебно производство”, каза гл. инсп. Цветомир Павлов, началник сектор „Противодействие на икономическата престъпност" - 3-то РПУ.

В края на миналата седмица в сила влезе нов закон за управление на отпадъците, според който близо 1900 от общо 2300 площадки за скрап в страната трябва да бъдат затворени или преместени извън градовете.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2149 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
hahah

2013.06.14 | 12:37

2
хаххах,добър ден

2013.06.14 | 12:36

1
Ок де ,работата на журналиста е да отразява събитие,коментар,, а не да извършват подобни акции,но евала им за смелоста.Ребром да запитаме,служителите на МВР,с какво се занимават,този там е сводник ,а тозинаркопласйор,а тозикрадец на дребно,Е изв се но затова ви плащаме данаци и убиствени застраховки,г-да полицаи.

Добави коментар

Водещи новини