Външно предупреди българите във Флорида за урагана „Майкъл“

  • 09 октомври 2018 18:49

  • 12974
  • 1
Външно предупреди българите във Флорида за урагана „Майкъл“
© Pixabay

Ураган от 2-ра степен по 5-степенната скала на „Сафир-Симпсън” приближава североизточните части на щата Флорида. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на външните работи.

Очаква се бурята да достигне бреговете на Флорида преди обяд на 10 октомври, със силни ветрове със скорост над 150 км/ч на места и проливни дъждове в продължение на следващите два, три дни. По информация на посолството ни във Вашингтон в Алабама и в 35 окръга на Флорида е обявено извънредно положение.

Освен тях засегнати ще бъдат и щатите Джорджия и Южна Каролина. Властите призовават гражданите да се запасят с храна и вода, медикаменти за спешна помощ, зарядни за мобилните телефони, както и да се осведомят къде са най-близките помещения за подслон.

Във Флорида са издадени заповеди за задължителна евакуация на бариерни острови, мобилни жилища и ниско разположени райони. Във връзка с горното Министерството на външните работи препоръчва на всички български граждани, намиращи се в районите, през които се очаква да премине стихията да се информират за развитието на ситуацията и да следват стриктно указанията на местните власти.

При необходимост от съдействие, наши сънародници могат да се свържат с посолството във Вашингтон на телефон: +1 (202) 387-5770 или +1 (202) 387-0174, да потърсят съдействие от най-близкото представителство на друга държава-членка на ЕС или най-близкия пункт на Червения кръст (https://www.redcross). Актуална информация относно развитието на обстановката може да бъде намерена на https://www.nhc.noaa.gov/ 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
12974 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
fuck

2018.10.10 | 00:54

1
спрете да ни лъжете,никой не ни предупреди

Добави коментар

Водещи новини