Нови подробности за тежката катастрофа на АМ "Тракия". Всички зоват шофьорите да спазват знаците за ограничение на движението (видео)

  • 09 октомври 2018 08:17

  • 13370
  • 5
Нови подробности за тежката катастрофа на АМ "Тракия". Всички зоват шофьорите да спазват знаците за ограничение на движението (видео)
© Кадър БНТ

Шефът на пожарната комисар Никола Николов, директорът на ОДМВР – София старши комисар Николай Спасов и кметът на Ихтиман Калоян Илиев дадоха извънреден брифинг заради тежката верижна катастрофа на АМ „Тракия“ между един камион и пет коли. Причината за тежкия инцидент бе намалената видимост заради мъглата в района и задимяване в следствие на пожар на сметище край Ихтиман.

Движението по аутобана вече е почти възстановено. „Надяваме се до час да се нормализира движението по АМ „Тракия““, съобщи старши комисар Николай Спасов.

„В 05.00 часа е подаден сигналът за катастрофата край Ихтиман. В инцидента са участвали пет коли и един камион. Пет човека са пострадали“, съобщи Спасов. Трима от пострадалите са в  пболница в по-тежко състояние. „Един от тях е с травма на главата“, допълни комисар Спасов.
„Много е тежка ситуацията от гледна точка на атмосферните условия. Видимостта е нулева. За да запазим живота на хората е създадена организацията. Моля водачите да карат внимателно и да спазват указанията на полицията“, каза още Николай Спасов.

Комисар Никола Николов също призова всички шофьори да спазват знаците за движение и напомни, че те са поставени в техен интерес.

Кметът на община Ихтиман съобщи, че всеки е запознат с проблемното сметище, предприети са всички възможни действия. Сметището не работи от бноември 2016 година, информира още той.
 

Последвайте канала на

Десислава Станева
13370 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2018.10.09 | 10:45

5
Пътя е виновен за катастрофата, това е магистрала и е нормално да се караме с 140. Без значение дали е лято, зима и тн.
какво направиха две години

2018.10.09 | 10:08

3
Миналата година беше същото и...........!? Като е "затворено" от 2016 г. защо действа и кой го пали? Ако са незаконни цигански гета, защо не са изринати, както се прави по света? В София бараките от крадени материали са стигнали околовръстното, и всички са с по няколко сателитни чинии - и там ли чакате да почнат пушеците от незаконните им сметища? Кметовете какво чакат, или си пазят неграмотните "избиратели"? Срам за подобни управляващи!
Ку.рю

2018.10.09 | 10:20

4
Ааа, нема барате най-сигурните избиратели - тъмнозелените...

2018.10.09 | 08:46

1
Седесарската демокрация, това е безнаказаност, диктатура на седесарските дeбили и извратеняци над нормалните, глад и смърт.

2018.10.09 | 09:50

2
Демокрацията е форма на управление на обществото а кпитализЪма е системата за социалното развитие на това общество.Когато 1989г.Живков заяви че БКП поема капиталистическия модел на развитие ,щото неговия социализъм бил недоносче,той не каза че формата и правилата на капитализЪма ще се налагат от БКП. Сега ,виждайки ефекта на творението си ,крадците реват дръжте крадеца....Червената смрад и поквара е навсякъде и нищо друго освен разруха не обещава.

Добави коментар

Водещи новини