Георги Харизанов: Плочките пред "Св. Седмочисленици" са една лоша естетика

  • 08 октомври 2018 17:55

  • 2451
  • 5
Георги Харизанов: Плочките пред "Св. Седмочисленици" са една лоша естетика
©

И в момента в БТВ върви ремонт на студиата. Едва ли вашият изпълнителен директор се занимава с поставянето на балатум и го избира. Най-вероятно сте наели фирма и тя се занимава с това. Не мога да разбера как една наистина лоша идея за тази грозна имитация на мрамор може да предизвика такъв гняв срещу работата на общината.

Това каза в предаването "Лице в лице" по БТВ журналистът и анализатор Георги Харизанов, който коментира темата за ремонта пред църквата "Св. Седмочисленици" в София. "Всички общински съветници са гласували за този проект. Те са го подкрепили. Въпросът е защо са избрани тези плочи. На всичко отгоре те са и македонски, а ние непрекъснато говорим, че трябва да избираме българското. Една поръчка за български мрамор ще отвори много нови работни места. Тези плочи имитират много грозно мрамор. Тук изниква въпроса кой трябва да носи отговорност за лошата естетика, защото този ремонт е точно това - лоша естетика. Архитектът-проектант казва, че тези плочи му харесват. Нямам представа кой може да го накара да смени тази безумна имитация на мрамор. Ако тези плочи останат, аз като гражданин ще искам някой да понесе отговорност. Според мен това трябва да са архитектът-проектант и главният архитект на София. Общината си е свършила работата. Хубаво е, че в обществото започнахме да си говрим за естетика", завърши Харизанов.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2451 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Ники

2019.03.08 | 15:36

5

Ей слепчо ти и само ти си подлога

2018.10.08 | 20:01

4
Харизанов, ако си със къса памет, простено да ти е. Но аз помня София от 52-ра година. Сега никой няма да я познае, и заслугата на 100% не е на БКП-БСП, повярвай ми. Но ти си млад, не узрял. Имаш още време да се осъзнаеш.

2018.10.08 | 19:01

3
Големи естети... Шопчета...
пурко

2018.10.08 | 18:59

2
Ами защо да не е от Разград като София си е едно голямо село. Особено на есен когато гражданята изкарат чушкопеците по терасите... Мила селска картинка...
и тоя се изказа

2018.10.08 | 18:05

1
Този , същия "специалист", като сътворилите поредното безумие в София, дали се е разхождал зИмата ПО МРАМОР? Щото ако не се е , да му кажем, че това ще работи само в полза на Пирогов-не на жителите и гостите! И питаме, защо никога не се допитват до признати световни авторитети , ами кипи такава посредственост и провинциализъм? И да, не може главния архитект на София да е от Разград, май беше, щото резуртата е един малък Разград, май?

Добави коментар

Водещи новини