Майката на блъснатото в Трън дете: До края на живота си ще се боря за справедливост

  • 07 октомври 2018 10:52

  • 21782
  • 7
Майката на блъснатото в Трън дете: До края на живота си ще се боря за справедливост
© Кадър: Нова телевизия

"До края на живота си ще се боря за тази справедливост", заяви майката на блъснатото момче в Трън Анита Гълъбова, пред Нова телевизия.

Преди дни оправдаха бившия кмет на Трън Станислав Николов за катастрофата, при която блъсна дете. Присъдата е окончателна. Окончателна е и присъдата за детето, което от години живее без далак и с разкъсан черен дроб. 

"Няма престъпление, няма виновно лице. Пернишкият съд потвърди решението на трънския районен съд, че детето само се е блъснало в джипа", още каза майката.

Тя говори за първи път пред камера след обявяването на решението на съда. Станислав Николов категорично отказа коментар. Неговата присъда не подлежи на обжалване и протести. Законодателят приравнява произшествието на случайно деяние, което изключва вина на дееца. 

"Щастливото детство на Иван няма да се върне никога. Детето боледува, миналата година постъпихме в болница", каза майката.

Майката, която се грижи сама за сина си, беше категорична, че съдията е отхвърлил медицинската експертиза, както и свидетелските показания на очевидеца на произшествието. Джипът на Николов, който е основно веществено доказателство и трябва да се запази до края на досъдебното производство, е продаден в деня на катастрофата. По думи на Гълъбова няма запазено местопроизшествие.

"Няма кръвна проба. Тестът с дрегер е направен часове след престъплението. В дежурната на полицията два дни няма сведение за случилото се", категорична беше майката.

Гълъбова заяви, че подобни решения се оспорват и могат да бъдат преразгледани във Върховния съд в София, затова ще напише отворено писмо към главния прокурор. Според нея правата на сина й са нарушени. Николов никога не се е поинтересувал какво е състоянието на Иван.

Последвайте канала на

Novini.bg
21782 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
Corruption kills!

2018.10.08 | 08:59

7
Добре дошли в България!
Гост

2018.10.08 | 02:40

6
Госпожата вместо в софия да търси прокурори да потърси търговец на оръжие. Много по евтино ще и излезе един пистолет и да го гръмне в капачката на коляното та да се сеща всеки път като стъпва на него крак какво е направил. Проблема не е че го е направил(блъснал човек), проблема е че няма ташаци да поеме последствията като мъж. Такива само бой ги оправя.
Пиперчо

2018.10.07 | 16:09

5
"Върховните съдии" в София са най-корумпираните. Няма нито един човек пострадал от мафия или престъпници с пари да е дочакал справедливостот тях. Те живеят със съзнанието, че над тях няма друг. Закони, доказателства, обективна истина, морал, чест, справедливост, възмездие за тях са празни думи. За да стигнат до тези постове тези съдии са смачкали мнозина, извършили са безброй гадости и престъпления..... Извинявам се, ако между тези съдии случайно има някой различен, ама не вярвам.
Огнян Пеев

2018.10.07 | 15:43

4
С кого ще се бориш?! С корумпираните съдии и прокурори ли?!
Пернишкия съд

2018.10.07 | 15:36

3
е мафиотска клоака.

2018.10.07 | 12:27

2
Ако чака господ да ги накаже, ще има много да чака. Едно желязо без номера. Това е решението.
бат'Паци

2018.10.07 | 11:21

1
Има кой да съди,ще го удари по-най милото му!И тези които му помогнаха-също.

Добави коментар

Водещи новини