Мая Манолова: Един човек е починал заради ненаправена диализа във Видин

  • 06 октомври 2018 10:23

  • 3611
  • 7
Мая Манолова: Един човек е починал заради ненаправена диализа във Видин
© Булфото/Архив

"В резултат на ненаправена хемодиализа във Видин, един човек е починал", каза омбудсманът Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на в студиото на "Тази събота" по БТВ.

Отделението по хемодиализа в града затвори преди дни, като причина за това стана ремонт на системата за пречистване на водата. Министърът на здравеопазването разпореди проверка в центъра. Със случая се зае и Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на.

"Най-грозното е опитът на хората от болницата да прехвърлят отговорността на починалия. Мъжът не е пропускал диализа, имал е семейство, той е бил отговорен към себе си", категорична е Манолова.

"Имах множество жалби през последните месеци. Написала съм много препоръки, водила съм разговори. Хората се оплакват, че апаратите са стари, битовите условия са мизерни", коментира омбудсманът.

По думите ѝ хората, които подавали жалби, били заплашвани.

"Оказа се, че във Видин има друг диализен център, който е подал документи за лиценз, но министерството не е произнесло в необходимия срок", допълни още Манолова.

По думите ѝ в първите дни на аварията от болницата не били осигурили транспорт за болните до съседните градове.

"Ако във Видин имаше алтернатива, нямаше да се стигне до тази ситуация. В момента има и друг човек в много тежко състояние", каза още омбудсманът.

Последвайте канала на

Весела Найденова
3611 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар

2018.10.07 | 06:44

7
Ами Костинброд?
ЧИЧО

2018.10.06 | 19:22

6
Г-жа Манолова постъпи хитро, като навремето гласува тези закони и си осигори работа сега като ни защитава от тях.Но аз помня, как с една лъжа,тя стана шев на парламента.На кого да вярваш...
Htc

2018.10.06 | 18:44

5
Едва ли е била на диализа и едва ли е ходила в пакистан на краставичар краставици да продава че и изявления да дава

2018.10.06 | 12:45

4
Боклук

2018.10.06 | 12:29

3
Не е един, Мая, стотици починаха заради седесарско лекарско нехайство, заради далавери с инсулин и жизненоважни лекарства. Това е костовизмът.
Нерегистриран/Гражданин

2018.10.06 | 12:16

2
само във Видин ли, реват лекари за пари, а нищо някои не правят, отиват за заплати, а са вече над 70 годишни личните ни лекари, от 10 години човекът имал , а като стане ... няма смисъл, няма кой, докато не изпита, добре че има все още разбрани в някои градове доктори, иначе с купени дипломи, младите нищо не ти обясняват, старите вече са на около 60 и след години му мислете, а искате младите да се върнат, или и те да си заминат преждевременно, пълен бакак е в някои малки провинциални градове, в другите лъскави надписи, но там пара се иска, и то много пара и ако я нямаш загиваш без някой да ти обърне внимание, и затова сега разбирам, защо циганите бият докторите, защото нещата са 50:50, дори процентът към докторите е много по-голям, и сега закон за отказ на доктори от пациенти, това според мен е правилно, ако му кажеш истината в очите на даден доктор и веднага ще те отпише, много близко до ума, все те прави, а пациентите не, изследвания правете, след това не веднага в папката , а виж как стоят нещата, а не вънка чакат , остави ... това са човешки съдби, не стига че цели семейства през 1999 наредба № 15 оставихте безработни с малки дечица, а и сега все вие умните доктори, юристи алчни, лакоми все вие прави, а народът да умира, идва и тяхното време чукат 60 години там горе на някои си управници, те си мислят, че вечно ще са, но имат пари, отиват на запад и никой не мисли за народа си, и сега искат да падне, а като падне правителството, та нали те също през 2009 обещавата и нищо по различно от ндсв, сдс, а бкп, бсп-3000 лева за долар, тотално ограбване на българският народ, тридесет години, да ви вземат всички пари, па тогава да ви видим вас как ще живеете, ама с наши отрудени пари лесно ви е, но и да се жалваме, винаги вие с парите сте винаги прави, днес всичко се купува с пари, капитализъм, здраве да имате , че през тия 30 г. капитализъм, капитализъм в белите западни държави, там нищо не се заплаща
Възмутен

2018.10.06 | 12:09

1
Никой повече не трябва да умира!!!Да дойдат комунистите да докарат вечен живот!Този човек,бог да го прости,щом е на диализа от години и едвам се е движил е бил супер здрав!

Добави коментар

Водещи новини