В Търговище ще продължат с обновяването на пенсионерските клубове

  • 04 октомври 2018 17:38

  • 1327
  • 0
В Търговище ще продължат с обновяването на пенсионерските клубове
© Pixabay

Водосвет бе отслужен днес по повод на приключването на ремонтните дейности в пенсионерския клуб на ул. "Паисий" в областния град, обновен със средства от капиталовата програма на община Търговище. По покана на членовете на клуба присъстваха кметът Дарин Димитров, областният управител Митко Стайков и секретарят на общината Христалина Халачева, съобщиха от общинската администрация.

Димитров е поздравил възрастните съграждани и е обяснил, че обновлението на пенсионерските клубове в общината ще продължи и през следващата година.

"Стараем се всяка година да отделяме средства за ремонти на клубовете. Работим с грижа и внимание към различните поколения, ремонтирайки училища, детски градини, междублокови пространства, клубовете на пенсионера, за да се чувстват комфортно всички наши съграждани", е заявил Димитров.

Ремонтните дейности в клуба на ул. "Паисий" включват цялостна подмяна на старата дървена дограма с нова PVC. Същият ремонт е извършен и в клуба на ул. "Ст. Караджа", където се помещава и регионалната организация на Съюза на инвалидите. Ремонтите са заложени в капиталовата програма на общината през 2018 г. Предстои обновяване и на пенсионерския клуб в кв. "Въбел", съобщава БТА.

Общата сума, която община Търговище отделя за консумативи, издръжка и стимулиране на дейността на пенсионерските клубове през тази година е над 130 000 лева.

Последвайте канала на

Владимир Василев
1327 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини