Румен Порожанов обясни защо поскъпва хляба и какви мерки взима министерството

Поскъпването на хляба се дължи на поскъпването на пшеницата. Плавно поскъпват и енергийните суровини. Хлябът "Добруджа" е поскъпнал с близо 13 стотинки от юли до последната седмица на септември. Това се равнява на 10%. При цената на хляба няма спекула или поне не трябва да има. Всеки доставчик договаря цената с големите вериги. Смятам, че разговорите, които водим с тях, са много ползотворни. Нямаме подписани споразумения.

Това каза в предаването "Още от деня" по БНТ министърът на земеделието, храните и горите Румен ПорожановРумен ПорожановРумен Порожанов е бивш министър на земеделието, храните и горите. Роден е на 17 август 1964 г. в по темата за поскъпването на цените на хранителните продукти. "По границата с Румъния направихме много хубава ограда и вече нямаме случаи на преминаване на диви свине. Днес се срещнах с ловно рибарските съюзи. От другата седмица мислим да разрешим и да либеразираме процеса на лов на диви свине в забранените зони. Постъпките на опозицията по темата за чумата по дребните преживни животни бяха несериозни. Болестта е доказана и я има. В Шарково се търсеше и се предприеха абсолютно неприемливи действия. Търсеше се провокация. Ние изпълнихме всичко по закон. Жената от Болярово, при която се установи смъртност сред животните ѝ, също поиска да се вземат проби от стадото ѝ. Тя се опитва да поставя някакви условия, но си има закони и ние ги спазваме", категоричен беше земеделският министър по темата за чумата по животните.

Коментари

 1. 2018.10.04 | 10:09
  ТОЗИ НЯМА ЛИ ДА СИ ПОДАВА ОСТАВКАТА ВЕЧЕ?АМАН ОТ СЛУЧАЙНО ПОПАДНАЛИ ПО ТИЯ МИНИСТЕРСТВА.
 2. 2018.10.04 | 09:25
  ПОРЕДНИЯТ КОРУМПРАН БОКЛУК ОТ ШАЙКАТА
 3. 2018.10.03 | 19:36
  Този иска да си пече хляба сам, усещам го
 4. 2018.10.03 | 18:53
  Кой му вярва на този?
 5. 2018.10.03 | 18:53
  АЗ НЕ ИСКАМ ПАЗАРНА ИКОНОМИКА. ИСКАМ ЕФТИН ХЛЯБ. Какъв е смисала да даваме от нашите пари на земеделците субсидии Порожанов?Видимо да ядем по скъпа селскостопанска продукция, хем им даваме пари, хем никой не контролира какво правят с тях.
 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Общество

още

Анкета

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Избрано от Интернет