Бум на инвестиции в София само за първите 7 месеца на годината (видео)

  • 01 октомври 2018 10:07

  • 1377
  • 2
Бум на инвестиции в София само за първите 7 месеца на годината (видео)
© Novini.bg

„София е градът и региона, който е перспективен“, заяви кметът на София Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска по време на конференцията „Бъдещето на икономическия и паричен съюз“, предаде репортер на Novini.bg.

Тя напомни колко големи инвестиции се правят в столицата.

„Преките инвестиции в София само за първите седем месеца на 2018 година са 220 млн. евро. Това означава много нови работни места. София и регионът е привлекателно място заради високоскоростния интернет, заради конкурентното заплащане“, заяви тя.

„Вярвам, че решенията, които взимаме са в полза на гражданите и по-висок икономически растеж“, каза Фандъкова. По думите ѝ, София заедно с Югозападния регион на страната е сред 10-е най-добре представящи се градове в Европа в класацията на Американския институт Milken. „В анализа се подчертава, че добрата позиция се дължи на факта, че регионът е център на публично финансирани проекти за проучвания и развития“, допълни тя. „София е градът и регионът, който е перспективен и си струва да работим заедно, да обединяваме усилия, да дискутираме, за да намираме важните фактори, които биха спомогнали това не само да се случи, но и да се случи успешно “, каза още  Фандъкова.

 

Последвайте канала на

Десислава Станева
1377 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2018.10.01 | 10:25

1
както и от 220 милиона долара дълг на гр.София през 2009 год. Фандъкова го на први над 1.5 милиарда долара

2018.10.01 | 10:26

2
посмали манго!

Добави коментар

Водещи новини