Глобяват с 300 лева шумните съседи

  • 27 септември 2018 11:32

  • 3907
  • 2
Глобяват с 300 лева шумните съседи
© Pixabay

Глоба от 300 лева за всеки, който нарушава тишината във времето за почивка, предлага Столичната община. Старата наредба за обществения ред не действа от няколко години, след като беше отменена от съда – ще има ли ефект от новите санкции и как ще се събират те?

В наредбата има сериозни санкции и рестрикции по въпросите, свързани с шума  - домашни дейности и съседи, обществени пространства и строително монтажни дейности. Гражданите ще могат да санкционират контролния орган на общината, като след подаването на сигнала, инспекторите трябва да установят нарушението на място, за да наложат санкцията, заяви Иван Илиев, председател на постоянната комисия по обществен ред и сигурнос, цитиран от БТА.

В големите жилищни сгради се въвежда ограничение за шума след 22 часа, но като цяло там отношенията се регламентират от правилника на етажната собственост.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3907 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Едностранно

2018.09.27 | 12:43

2
Само с процент от доходите става справедливо. Инак един е строго наказан, а друг е готов да си плати кефа и да продължи. Това обаче трябва да е закон, а не наредба и не за шума, а за цялостната организация на живот в страната, някога наричана ОБЩЕСТВЕН РЕД.
изпатил

2018.09.27 | 12:22

1
Глобяват хуя ми....тея милиционерчета само гледат къде да дремат цяла нощ....едно от местата им е паркинга на националният стадион...цяла нощ дремат...чешат мъдите...или са на смарт фона...

Добави коментар

Водещи новини