Започва кампания за разделно събиране на отпадъци във Враца

  • 26 септември 2018 13:56

  • 515
  • 0
Започва кампания за разделно събиране на отпадъци във Враца
© pixabay

Кампанията "Акция- хартия" за насърчаване на разделното събиране на отпадъци започва от днес в община Враца, съобщават от общината.

В рамките на кампанията екипи на общинското предприятие "Благоустройство и комунално стопанство" ще събират хартия, картон и други производни отпадъци от търговските и производствени обекти и ще ги предават в пункт за материали за рециклиране. С получените средства от отпадъците ще бъдат закупени дървета и декоративна растителност, които да се използват от гражданите за озеленяване на междублоковите пространства или пред съответния търговски обект, се посочва в съобщението.

Собствениците на търговски и производствени обекти могат да подадат заявка за присъединяване в кампанията до 3 октомври. В заявлението трябва да бъде посочен адресът на обекта. След изтичане на крайния срок за подаване на заявки, ще бъде изготвен график за събиране на отпадъците от хартия и други материали от екипите на общинското предприятие. Екологичната кампания на община Враца ще продължи до края на октомври.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
515 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини