Изследване показва масово недоволство от пътната безопасност в България

  • 26 септември 2018 12:08

  • 528
  • 4
Изследване показва масово недоволство от пътната безопасност в България
©

Изследване на "Галъп интернешънъл" показва недоволство от цялостния модел по отношение на пътната безопасност. Недоволство от цялостния модел по отношение на пътната безопасност, съобщиха от центъра за обществени и политически изследвания.

Сега действащият модел на практически споделена отговорност между институциите очевидно се възприема като основен проблем в обществото ни, когато става дума за пътна безопасност - 82 на сто го оценяват негативно, а само 10 на сто позитивно. 8 процента не могат да преценят. Качеството на пътищата у нас също се оценява ниско. Българите очевидно търсят нов модел. Хората възприемат подчертано негативно и цялостната законодателна рамка и имат много повече изисквания към формите на контрол по пътищата. Сред онези, които шофират, мненията са още по-ярко изразени.

Проучването на "Галъп интернешънъл" е проведено сред 932 души между 12 и 14 септември.

Повод за сондажа е повишената напоследък чувствителност сред обществото по темата с пътната безопасност.

Хората закономерно търсят нов цялостен модел. Затова и мнозинство от 74 процента оценява ниско сега действащото законодателство по темата. 21 на сто го оценяват положително, а останалите не могат да формират мнение.
Ясно личи генералното обществено раздразнение по тези въпроси. Това обяснява и недоволството от формите на контрол у нас. 73 процента ги оценяват като незадоволителни, а само 24 на сто дават положителна оценка. Останалите не могат да преценят.

На този фон високо изглежда недоволството и към качеството на пътищата в България - цели 87 процента срещу 9 дали положителен отговор. 4 на сто не могат да преценят.

Последвайте канала на

Десислава Станева
528 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
4514495720

2018.10.04 | 08:53

4
Стига с това едно време какво е било че ми писна на х.....!Преди хиляда години съвсем нямяше катастрофи щот нямаше коли!
пурко

2018.09.26 | 12:46

2
Едно време нямахме магистрали,нямахме и много автомобили ,но за сметка на това имахме много катаджии.Сега имаме магистрали,автомобилите са многократно повече а катаджиите никакви ги няма.Даже и електронните фишове за нарушения са с двумесечно закъснение и се плащат ако успеят да ги връчат.С други думи казано няма ефективна превенция и контрол.Разчита се на съзнанието на водачите ,но на мнозинството от тях им липсват първите седем годинки....
пурко

2018.09.26 | 12:49

3
Направете експеримент-нарушете правилата в Германия и вижте какво ще последва...После ми обяснявайте че в Германия било така, а у нас пък било онака...

2018.09.26 | 12:36

1
Най - голямото крадене е от магистралите ! Затова оня шопар се натискаше да ги строи ! Той е главния виновен за многобройните загинали по тези пътища - убийци !

Добави коментар

Водещи новини