Дончев: Пловдив може да получи евросредства за Небет тепе

  • 17 февруари 2012 12:43

  • 871
  • 0
Дончев: Пловдив може да получи евросредства за Небет тепе
©

През изминалите години Пловдив изпусна много възможности, но има напълно реалистичен шанс да получи финансиране за проекта за превръщане на Небет тепе в привлекателна туристическа атракция.

Това обяви в Пловдив министърът по усвояване на еврофондове Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник.

Той обясни, че може да се кандидатства за средства по Финансовия механизъм на европейското икономическо пространство или по норвежка програма. Според него обаче парите няма да са същите като заложените в изгубения проект пред Министерство на регионалното развитие. Тази година в Пловдив няма да се отваря мярка 3.1, т.е туристически атракции, а Пловдив имаше нужда от хубав проект в тази сфера, съобщи още Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник.

По думите му, все още има много добри възможности във всички сфери, ако има добър екип. По принцип е приоритет да се осигурява устойчивост на всеки един проект, който е стартирал с европейски пари, въпреки че това става с общински или държавни пари, посочи министър Дончев.

Последните месеци община Пловдив демонстрира активност и има възможност да спечели европейско финансиране до приключване на настоящия програмен период през 2014 г-, каза още министър Дончев. Пари могат да дойдат за публична инфраструктура, за социални дейност и подобряване на градската среда, допълни той.

Министър Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник бе в Пловдив, за да участва в кръгла маса за резултатите от работата на Семейно-консултативния център на кв. „Столипиново".

Последвайте канала на

Десислава Станева
871 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини