Цветан Райчинов: Не е редно да се приема оставката на Нели Нешева

  • 17 февруари 2012 12:34

  • 725
  • 1
Цветан Райчинов: Не е редно да се приема оставката на Нели Нешева
©

"Управителят на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) д-р Нели Нешева успя да стабилизира системата и да внесе малко ред и спокойствие в нея". Това каза председателят на Българския лекарски съюз д-р Цветан Райчинов.

„Д-р Нешева, през времето, в което управляваше Касата, със съвместните ни усилия с Лекарския съюз успя да постигне една стабилизация на системата и относително спокойствие, въпреки малкото средства”, посочи той.

По думите му единственият начин да се разпределят бонуси в Касата е действително от свободни незаети длъжности и икономисани заплати и от текстовете на закона, които позволяват процент от наложените глоби и санкции да се получава от служителите.

„Каква методика за разпределение на средствата са използвали, не мога да кажа. Но знам, че по принцип заплатите в Касата са твърде ниски. Според мен, ако действително, не са ползвани някакви средства, предназначени за медицински дейности за тези бонуси (което и според мен няма как да стане), не е редно да се приема оставката на д-р Нешева”, посочи д-р Цветан Райчинов.

Последвайте канала на

725 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
мили ванили

2012.02.17 | 13:45

1
Явно трябваше някой да го отнесе..Нешева беше натопена :),въпреки че мен много ме издразни наглото й изказване!Прави са за спекулациите с цените,проблемът е много по-сериозен с фармацевтичния октопод...

Добави коментар

Водещи новини