Младен Маринов: Ще работим така, че обществото да усети защитата и подкрепата на полицаите

  • 25 септември 2018 18:22

  • 4325
  • 4
Младен Маринов: Ще работим така, че обществото да усети защитата и подкрепата на полицаите
© МВР

Министър Младен МариновМладен МариновМладен Маринов е роден на 21 ноември 1971 г. в Тетевен. Завършил е "Право'' в УНСС, откри обновената сграда на ОДМВР-Благоевград, съобщиха от пресцентъра на МВР.

За втори път днес имам честта да откривам реновирана сграда на областна дирекция, отбеляза със задоволство министър Маринов.  Това е придобивка за гражданите и колегите, които се грижат за сигурността на хората,  възможност за по-добър достъп на хората и по-добро обслужване.  Ще работя за това обществото да усети защитата на полицаите, да заслужат неговото уважение и подкрепя.  Вътрешният министър благодари на кмета на община Благоевград за осъществения проект и посочи, че поетапно ще се търсят средства за материално-техническото обезпечаване – ще се започне с екипировката на полицаите,  автомобилите, средствата за лична защита, компютрите за разследващите полицаи и администрацията. Той подчерта, че това е двустранен процес - министерството трябва да изпълни даденото обещание пред правителството да работи за максимално свиване на контрабандата, на сивата икономика, на незаконната търговия, за да може да има  постъпления в бюджета, които да се инвестират в сектор „сигурност“. Той уточни, че и в момента вървят много проекти и обществени поръчки. До десетина дни ще връчим автомобили по европейска програма за гранична полиция и областните дирекции, които са в близост до външната граница с ЕС. Ще бъдат закупени бронежилетки, поетапно се раздават полицейски униформи.  Министър Маринов подчерта, че проблемите в министерството не могат да се решават без диалог, който включва и градивни критики, но изрази надежда да има и обратен процес, защото по думите му „за да убедим обществото, че трябва  да се повиши статутът на полицая, е необходимо да  даваме услугата, която се очаква от нас. Той обясни, че кризата по отношение на кадрите е преодоляна и вниманието на ръководството ще се съсредоточи в запазването на кадровия потенциал и  развитието му по отношение на обучението и насочване в проблемните места.  Продължаваме ефективното  противодействие с конвенционалната престъпност, по-голяма мобилност на екипите, за да реагираме по-бързо на сигналите и да постигнем по-добър контакт с представители на местната власт и хората.

На тържествената церемония присъстваха директорът на ОДМВР-Благоевград старши комисар Николай Хаджиев, директорът на РДПБЗН-Благоевград инж. Георги Пармаков, кметът на Благоевград  д-р Атанас Камбитов, областният управител Бисер Михайлов, председателят на Общинския съвет Радослав Тасков и зам. кметове на община Благоевград

Обновяването на сградата на ОДМВР-Благоевград и извършено по проект „Въвеждане на мерки за енергийна ефективност, осигуряване на достъп на хора с увреждания и цялостно обновяване на фасадите на сградите на ОД МВР и Първо РУ – Благоевград“.  Той се реализира в резултат на подписано партньорско споразумение между Община Благоевград и Министерство на вътрешните работи. Общата стойност на проекта е 1 456 928,12 лв., от които европейско финансиране от Европейския фонд за регионално развитие в размер на 85% и 15% национално съфинансиране. Срокът за изпълнение на заложените дейности е 18 месеца, като той изтича на 3 октомври 2018 г. Основната цел на проекта е внедряване на мерки за енергийна ефективност в сградите на ОД МВР и Първо РПУ – Благоевград. На 26 февруари бе направена първа копка по проекта, като завършването на дейностите се осъществиха преди крайния срок. 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
4325 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2018.09.26 | 07:36

4
КАЗА ШОФЬОРА НА МЕТО ИЛИЕНСКИ.
гошо

2018.09.26 | 05:38

3
Типична мутра.

2018.09.25 | 20:49

2
Край! Било каквото било! От утре... Пак както си е било!

2018.09.25 | 19:39

1
Що до сега не работихте така, мутро, защо президентът те обяви за виновник за кашата в МВР? Щом досега не си работил така, върни заплатите като главсекна МВР.

Добави коментар

Водещи новини