Зам. - министър Малина Крумова обясни какво цели новата ВиК наредба

  • 25 септември 2018 08:09

  • 1346
  • 2
Зам. - министър Малина Крумова обясни какво цели новата ВиК наредба
© Pixabay

При смяна на водомера ще трябва да го подменим с такъв с дистанционно отчитане, каза  в сутрешния блок на БНТ заместник-министърът на регионалното развитие Малина КрумоваМалина КрумоваМалина Крумова P { margin-bottom: 0.08in; } е служебен заместник министър-председател по европейските. Тя добави, че в новата наредба за отчитане на водата не е записан краен срок за тази подмяна. Тя обясни и че в края на годината ще се направи оценка, за да се прецени къде и с колко може да поскъпне водата.

Крумова обясни, че с новата наредба се цели да се избегнат конфликти между ВИК дружествата и клиентите и ще подпомогне добросъвестните потребители.

Сега с новата наредба съвестният потребител трябва да плаща, което е употребил. Добросъвестните са тези със свои водомери, които допускат на 12 месеца да се измерват, каза заместник-министърът на регионалното развитие. Общото потребление не бива да надвишава 10%, то ще бъде разпределяно по равно на всеки апартамент по новата наредба.

Ако не се осигурява достъп и няма водомери или има водомери за смяна, в тези случаи считаме, че тези потребите са недобросъвестни, цялото потребление, което се различава от измереното по индивидуалните водомери на коректните потребители, се разпределя на некоректните, добави зам. - министър Крумова.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1346 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Напиши коментар

2018.09.25 | 09:05

2
Крумова, да те бодат в @нала само негри - пача, мангалите дали имат водомери, проста жено???
123

2018.09.25 | 08:45

1
И по тая наредба някой, който живее сам може да плати повече вода от четиричленно семейство,,,, поредната безумна идея/далавера/ на ВиК

Добави коментар

Водещи новини