МВР обяви мерките за голямото пътуване (видео)

  • 21 септември 2018 11:31

  • 2478
  • 2
МВР обяви мерките за голямото пътуване (видео)
© Novini.bg

Основните направления, по които ще има екипи на Пътна полиция и Охранителна полиция, са първокласните пътища, републиканската пътна мрежа и автомагистралите. От следобедните часове днес ще започне насищане на пътната мрежа с екипи на Пътна полиция. Основното внимание ще бъде насочено към направленията към ГКПП с Гърция и пътната мрежа към Велико Търново. Това обявиха от МВР по повод мерките за предстоящите празнични дни и очаквания засилен трафик, предаде репортер на Novini.bg

За територията на останалата част от страната също сме предвидили екипи, които да подпомагат движението. Искам да обърна внимание на всички, които ще пътуват в посока на град Велико Търнов, че Община Велико Търново е описала временната организация на движението и тя може да бъде открита на сайта на общинската администрация, каза инспектор Петър Соколов от отдел "Пътна полиция" към Главна дирекция "Национална полиция".

Ще се получи натоварване на отделни пътни участъци, където има ремонти. Там ще бъде създадена необходимата организация, но призовавам към внимание, за да не се допуснат инциденти. Призоваваме да получим своевременно информация на телефон 166 за агресивни водачи, за да можем да реагираме навреме, заяви инспектор Соколов.

На входно-изходните артерии на столицата ще има разположени екипи, които да осигуряват трафика извън и в София. Очаква се потокът към магистрала "Хемус" да е голям, като ще се обособят две ленти на изход. По направление Перник лентите също ще са две, а за 24 септември ще се обърне още една лента за вход. На магистрала "Люлин" няма да има ограничения за товарни и леки автомобили, но водачите трябва да се съобразяват с временната организация, тъй като там текат ремонти, посочи главен инспектор Любомир Костадинов, от отдел "Пътна полиция" към СДВР.

Той съобщи, че утре във връзка със мероприятията около Деня на мобилността ще бъде затворен "големият център" в София от 10.00 до 17.00 ч., което ще създаде затруднения за всички водачи. Мерки сме взели, но това ще създаде допълнителни затруднения на хората, които се предвиждат между "Люлин", "Цариградско шосе" и "Младост", допълни главен инспектор Костадинов.

От Гранична полиция обявиха, че е обичайно засиленият трафик през летния сезон е намалял, но е създадена организация за максимален брой служители по граничните пунктове. По информация от днес няма струпвания на автомобили, но има увеличен трафик. Очаква се да бъде най-натоварено на границата с Гърция и Сърбия, стана ясно на пресконференцията.

От Гранична полиция посъветваха преди да се предприеме пътуване, да се предвиди достатъчно време, да се провери валидността на документите за пътуване, особено на малолетни или непълнолетни лица. Движението, където е възможно, ще бъде организирано така, че да има повече трасета, заявиха от Гранична полиция.

По повод шествието "Нощно каране" в София, в памет на загиналите мотористи, ще се включат около 1000 мотора и се очакват затруднения, допълват от МВР. Според предварителния график те няма да влизат в центъра на столицата и мероприятието трябва да приключи до 21.30 ч., според разрешението на Столична община. Участниците са предупредени да са с изправни мотори и с документи, които ще бъдат проверявани, заяви главен инспектор Любомир Костадинов.

Основните тържества за независимостта ще бъдат във Велико Търново, посочи главен инспектор Георги Георгиев от Главна дирекция "Охранителна полиция". Направена е организация, проведени са срещи с представители на Община Велико Търново и всички служби за сигурност. Ще бъдат изградени допълнителни контролно-пропускателни пунктове, включително с метал детектори. По отношение на почивните дни като цяло ще бъде засилено полицейското присъствие, като в градовете ще има допълнителни полицейски екипи, а в селата, освен допълнителните екипи ще има и жандармерия. Ще се проверяват лица със съмнително поведение, както и причината за присъствието им в района, каза главен инспектор Георгиев.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2478 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2018.09.21 | 12:44

2
Като седсарски гламар мине с 150км/ч покрай катаджи,я тоя даже няма да успее да види са цвета на колата. Пуснте ги да се избият със заграбеното след преврата тия седсарски боклуци.

2018.09.21 | 12:12

1
БЛЯ ,БЛЯ ,БЛЯ !!!!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини