Смолян заринат от боклук

  • 17 февруари 2012 09:07

  • 581
  • 0
Смолян заринат от боклук
© Булфото

Смолян е заринат от боклуци, тъй като почистващата фирма не е събирала боклука от седмица.

Камари от боклуци се трупат на много места в града. Кофите за смет преливат не само в крайните квартали, но и по централните улици. На места са се образували нерегламентирани сметища и хората се чудят къде да изхвърлят отпадъците.

Жителите започнаха протестна подписка, заради нередовното сметосъбиране. Хората настояват за сурови санкции спрямо фирмата, която не си е свършила работата.

Те споделят, че боклукът не е събиран от седмица и питат къде са парите до данъците, които плащат, щом работата не е свършена.

Оправданието на почистващата фирма е в тежките зимни условия. "Проблемът е, че пътя към депото беше затворен и ставаше бавно придвижването на специализираните автомобили до там и съответно разтоварването и връщането отново. Пренасочил съм друга техника и хора от други градове, които ше помогнат за възстановяване на нормалните условия", обясни Христо Христов - изпълнителен директор на почистваща фирма.

От община Смолян поискаха от фирмата да се справи спешно с проблема. Ще има и санкции. "Разбира се, ще има такива санкции. За целта съм извадил и мои служители по трасето, да уточняваме точно къде, какви боклуци не са събрани, каква е причината, защо така се получава и на никой няма да му се размине", посочи арх. Георги Даскалов, зам.-кмет на Смолян.

Последвайте канала на

581 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини