Иван Миховски присъства на честванията в Троян по повод 100 години от Дойранската епопея

  • 16 септември 2018 10:56

  • 16203
  • 2
Иван Миховски присъства на честванията в Троян по повод 100 години от Дойранската епопея
© Пресцентър ГЕРБ

Народният представител от ГЕРБ Иван Миховски присъства на честванията в Троян по повод 100-годишнината от Дойранската епопея.

Историческото събитие бе почетено с инициативи през целия ден.

Панахида в памет на загиналите бе отслужена в църквата „Света Параскева-Петка“, а после с литийно шествие жители на града и официални гости, сред които Иван Миховски, зам.-областният управител Илиян Тодоров, военни и наследници на участниците в Дойранските сражения, поднесоха венци и цветя на паметника на загиналите.

Точно срещу него бе официално открит и паметник на Ген. Владимир Вазов, командир на девета пехотна Плевенска дивизия, дарен от проф. Иван Гавраилов. На откриването му присъства и доц. д-р Григорий Вазов, потомък на ген. Вазов, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

Впечатляваща бе възстановката на събитията, пресъздадена от 300 доброволци на Национално дружество „Традиция“ от цялата страна в местността „Турлата“, организирани от клубовете в Троян и Априлци.

Те показаха пред многобройната публика битката на Дойранските възвишения в Македония през Първата световна война.По-късно ансамбъл „Българе“ представи спектакъла „Осмото чудо“.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
16203 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2018.09.16 | 12:00

1
ЗА ПЪРВИ ПЪТ ГО ЧУВАМ.ОТКЪДЕ ГО ИЗКОПАХТЕ ТОЗИ СВЕТОВНО НЕИЗВЕСТНИЯ?

2018.09.16 | 18:39

2
Голяма новина ! Анонимниците на Бойо се активизират.

Добави коментар

Водещи новини