Общински съветник подкрепи кампанията „Освободете тротоара!“

  • 14 септември 2018 14:11

  • 488
  • 0
Общински съветник подкрепи кампанията „Освободете тротоара!“
©

Общинският съветник и съпредседател на „Политическа група 5“ в Столичния общински съвет инж. Симеон Славчев подкрепи и застана зад кампанията „Освободете тротоара!“, която Сдружение „Безопасни детски площадки“ стартира преди началото на учебната година в София.

Кампанията цели да освободи тротоарите от колите и да осигури безпрепятствен достъп и преминаване на децата, на майките с колички и на всички пешеходци. „Заставам зад кампанията „Освободете тротоара!“ не само защото достъпната градска среда е моя лична кауза, но и защото е крайно време в София да се сложи ред“, каза инж. Симеон Славчев.

Общинският съветник лично се ангажира да съдейства на Сдружение „Безопасни детски площадки“, като всички техни предложения и искания ще бъдат внесени в най-кратки срокове за обсъждане и решение в Столичния общински съвет. На база на всички сигнали по време на кампанията заедно със Сдружение „Безопасни детски площадки“ ще изработим една карта на всички тротоари в София, които не са достъпни поради паркирали там автомобили и заедно с колегите от Столичния инспекторат, Пътна полиция и Центъра за градска мобилност ще предприемем действия за освобождаването на тротоарите и осигуряването на безпрепятствения достъп на пешеходците по тях“, каза общинският съветник Симеон Славчев. Той ще сформира и експертна група, която на базата на добри практики от други столици и градове да предложи устойчиво решение на този сериозен проблем в София.

Последвайте канала на

Владимир Василев
488 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини