Ще плащаме поставянето на радиотопломери

  • 16 февруари 2012 17:57

  • 792
  • 0
Ще плащаме поставянето на радиотопломери
©

При одобрение на нови уреди за отчитане на парното, самите абонати трябва да платят за смяната, обясниха от Асоциацията на фирмите за дялово разпределение. Предложението за нови топломери, които да предотвратят кражбата на топлоенергия, е на ГЕРБ.

Ако чрез законодателни промени фирмите за дялово разпределение бъдат задължени да монтират уреди с радиоотчитане на всички свои абонати, сметката ще бъде платена от клиентите на топлофикациите и фирмите за дялово разпределение. Това стана ясно от думите на председателя на асоциацията на Ася Ангелова, която е и управител на една от фирмите за топлинно счетоводство, съобщава БНР. "При всяко положение уредите няма как да бъдат платени от фирмите защото това са търговски взаимоотношения. Тези уреди или се дават под наем, или се продават", заяви тя.

Ангелова обясни какви са предимствата на топломерите с радиоотчитане: "Този уред осигурява месечен реален отчет. Не е необходимо да се влиза в жилището, за да се отчита и няма да има прогнозни дялове, това, което последните дни нашумя като тема".

Топлинните счетоводители смятат още, че ако се върви към задължително въвеждане на радиоотчитане, тази и следващата година са най-подходящи за навлизането им, тъй като топломерите навлязоха масово преди 10 години и сега изтича експлоатационният срок на повечето от тях.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
792 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини