Повече от 100 семейства са пострадали от наводнението в с. Бисер

  • 16 февруари 2012 17:50

  • 1763
  • 0
Повече от 100 семейства са пострадали от наводнението в с. Бисер
© Булфото

Повече от сто семейства са пострадали при наводнението в харманлийското село Бисер на 6 февруари. Установено е, че 36 къщи са напълно негодни за обитаване, съобщи областният управител на Хасково Ирена Узунова, която ръководи областния кризисен щаб от с. Бисер.

Около стотина сгради са с различен процент на увреждане и част от тях ще бъдат проверени отново, за да се установи дали ще бъдат годни за живеене, посочи Узунова, цитирана от БТА. Военно формирование помага за "евакуирането" на архива от наводнения районен съд в Харманли, където е бил и архивът на агенцията по вписванията. Днес вече решаваме въпроса как да стане изсушаването на този архив, добави областният управител.

По думите на Узунова, за бракуването на 36-те негодни къщи в Бисер, за разрушаването им и за изнасянето на отпадъците, трябва да се издирят и представят документите за собственост, актуалните скици и удостоверения за наследници. "Тук се сблъскваме с проблема с наводнения архив в Харманли. Затова вчера решихме, че засега ще работим с това - какво са декларирали хората в община Харманли, на основата на която се правят данъчната оценка на тези имоти, както и какъв документ за собственост са представители при декларирането", отбеляза Узунова.

Началникът на областното управление "Пожарна безопасност и защита на населението" комисар Николай Вълчев заяви, че до момента не е допусната кражба или друг вид мародерство в Бисер, което, според него, обикновено се случва в зоните на бедствие.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1763 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини