Пуснаха движението през ГКПП Видин

  • 16 февруари 2012 17:45

  • 746
  • 0
Пуснаха движението през ГКПП Видин
© Булфото

Възстановено е движението на превозни средства през ГКПП-Видин, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Движението е възстановено в 16.00 часа. Фериботът Видин – Калафат пътува в двете посоки. Обстановката в страната продължава да се нормализира. Остава обявеното бедствено положение в общините Харманли, Свиленград и Любимец в област Хасково, община Сливница, област София и община Бойница, област Видин.

Днес в Националния оперативен център на ГДПБЗН беше проведена аудио-конферентна връзка между експерти на главната дирекция, Министерството на околната среда и водите, Националния институт по метеорология и хидрология и представители от Центъра за мониторинг и информация (MIC) към ЕК, както и експерти от други страни-членки във връзка с подготовката и набелязаните мерки за потенциални предстоящи наводнения на територията на ЕС.

В област Хасково работата за ликвидиране на последствията от наводнението в с. Бисер продължава. На място работят екипи на МВР, електроснабдителните дружества, БЧК, Спешна помощ. Усилено се работи за възстановяването на дигите на реките Марица и Харманлийска в района на Харманли. Продължават операциите за издирване на изчезналите лица в района на бедствието от водолази на ГДПБЗН, полицията и планински спасители с куче на БЧК.

Състоянието на комплексните и значими язовири в страната е нормално. Няма преливащи язовири от каскада “Арда” и нивото им продължава да спада. На територията на цялата страна се изпълняват превантивни дейности, свързани с освобождаване на водни обеми от язовирите, прочистване на речните корита. Извършва се постоянен мониторинг на нивата.

Създадената междуведомствена комисия в област Хасково е извършила проверка на речните корита на територията на областта и е направила констатации за частично скъсани диги и обрастване с дървета и храсти на много участъци.

Републиканските пътища са проходими при зимни условия. Пътните настилки са сухи, на места мокри, заснежени и заледени, обработват се и се опесъчават.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
746 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини