Утре ще е ден на траур в община Павликени в памет на загиналите при катастрофа младежи

  • 13 септември 2018 14:53

  • 5169
  • 0
Утре ще е ден на траур в община Павликени в памет на загиналите при катастрофа младежи
© Pixabay

14 септември е обявен за ден на траур в община Павликени в памет на четиримата млади футболисти, които загинаха при катастрофата на пътя Плевен-Русе.

Това съобщи кметът на Павликени инж. Емануил Манолов. „Определих ден на траур на територията на цялата община, не само за град Павликени. Ще включва снемане на знамената – националното и павликенското, както и забрана за празненства. Чакаме експертизите да се обявят, датите за погребенията. Събираме футболистите от днес от обяд, Управителния съвет ще се събере, обмисляме как да подпомогнем почернените семейства. Всички скърбим“, коментира той пред радио Фокус.

Четиримата загинали младежи на разклона за свищовското село Горна Студена са били действащи футболисти в ОФК „Павликени“. Те са се връщали от футболна среща с ФК „Козловец“, играли са мач от турнира за Купата на аматьорската лига. По думите на кмета инж. Манолов, за близки разстояния не се организира транспорт, а футболистите сами се групирали с няколко автомобила. „Останали са до по-късно, връщали са се обратно, шофьорът е съвсем млад, от два месеца бе при нас, от село Българене, познат му е пътят, не е пил със сигурност“, коментира още градоначалникът.

Според първоначалната информация на Областна дирекция на МВР – Велико Търново вероятната причина за инцидента е неспазване на знак „Стоп“ от водача на лекия автомобил. Подробностите около случая се изясняват от разследващите органи.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
5169 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини