Протече покривът на обновената Русенска опера

  • 16 февруари 2012 17:07

  • 1264
  • 0
Протече покривът на обновената Русенска опера
©

Покривът на Русенската опера тече. Това видяха журналисти по време на пресконференция, на която директорът й Найден Тодоров представи проекта за ремонт на сградата на Оперно-филхармоничното дружество.

Обновената сграда на Държавната опера в Русе беше открита на 27 декември миналата година. Ремонтните дейности бяха по проект на стойност 1 187 493 лева, като съфинансирането от Европейския фонд за регионално развитие беше в размер на 1 009 369 лева. Част от покрива на сградата също беше ремонтирана, подменени са улуците и водосточните тръби.

"Течовете в сградата на операта са на три места - във фоайето на втория етаж, на сцената и в малката балетна зала. По-голямата част от теча не е от ремонта на покрива преди два месеца. Тогава той беше само частичен. Водим кореспонденции с Министерството на културата. От фирмата-изпълнител обещаха да направят оглед през идния понеделник на проблемните места и да вземат мерки", каза Найден Тодоров.

По думите му, причина за теча са и заледените улуци. Тодоров каза, че чигите на сцената са амортизирани, дори опасни, и трябва да се сменят. Нужна е подмяна и на сценичното осветление.

"Въпреки трудностите, ще се опитваме да решаваме проблемите един по един. Стореното дотук обаче никак не е малко. В залата вече е топло, зрителите са доволни, а разходите за отопление са доста по-малки", каза Тодоров, цитиран от БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1264 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини