Пожарникари евакуираха детска градина и гасиха огън в учение (снимки)

  • 13 септември 2018 11:28

  • 940
  • 0
Пожарникари евакуираха детска градина и гасиха огън в учение (снимки)
© Novini.bg

Пожарникари евакуираха детска градина и гасиха огън в учение и демонстрация по повод Седмицата на пожарната безопасност в Хасково. След сигнала за пожар 102-ма възпитаници на детското заведение, водени от 12 души персонал, напуснаха организирано сградата.

Те успяха да покрият времевия норматив за евакуация. Той е 6 минути за сграда със 100 и повече деца. Ако те са само в едно помещение, изискването е за 2, 5 минути, обясни инспектор Веселен Беряков от Районната противопожарна служба. Според инструкциите децата бяха заведени на безопасно място, след което преброени от наставниците си.

Огнеборци претърсиха сградата за останали вътре деца. Те уточниха, че сигналите за пожар в детски градини и училища са приоритетни за службата и при такава ситуация биват изпращани най-малко две противопожарни коли.

Децата са тренирани и са подготвени за действия в извънредни ситуации, служителите също знаят как да реагират, обясни директорът на детското заведение Христина Петкова.

В края на учебната тревога пожарните демонстрираха гасене на огън, като дадоха възможност и на децата да поддържат шланга с вода и да насочват струята й. 

(Снимки: Булфото) 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
940 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини