Сухопътните войски обявиха 204 свободни места

  • 12 септември 2018 14:36

  • 2530
  • 0
Сухопътните войски обявиха 204 свободни места
© Министерство на отбраната (архив)

Сухопътните войски обявиха свободни места за 204 войници за цялата страна. Разкрита е процедура по обявяване на войнишки длъжности за приемане на военна служба на лица във военни формирования от Сухопътните войски. Кандидатите трябва да са на възраст до 28 години, и да са психически и физически здрави. За военното формирование 26 400 в Благоевград има 24 обявени свободни длъжности.

Във формированието се търсят специалисти в комуникационно-информационните системи, шофьори и стрелец-зенитчик. След като бъдат допуснати до изпит, кандидатите за военнослужещи трябва да преминат през изпит за физическа подготовка и да положат тест за обща култура. На бъдещите военни ще им се наложи да отговорят писмено на общо 100 въпроса.

,,Все пак да си защитник на Република България е чест и достойнство за всеки един българин. Наред с това ние участваме в трите мисии, които са: "Подкрепа на международния мир и сигурност", "Подкрепа на населението" и най-важната мисия "Защита на териториалната цялост на Република България - мисия Отбрана", обясни пред БНТ подп. Красимир Кръстев, командир на Бригадно командване - Благоевград.

Последвайте канала на

Владимир Василев
2530 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини