Млада жена намери и върна изгубени пари

  • 12 септември 2018 09:19

  • 1732
  • 0
Млада жена намери и върна изгубени пари
©

27-годишна жена от Шумен е намерила мъжки портфейл със сумата от 607 лева и лична карта и го е предала в полицията.

Това съобщиха от пресцентъра на ОДМВР - Шумен.

В следобедните часове в понеделник Айсел Ахмед била на разходка в града с едногодишния си син. Докато бутала детската количка в централната част на града жената забелязала паднало на земята портмоне.

Вдигнала го и след като видяла, че има голяма парична сума и лична карта веднага отишла с детето в полицейското управление в Шумен, за да го предаде.

"Нито за един момент не ми е минавала мисълта да не предам парите в полицията. Преди да изляза в майчинство работих, заплатата ми беше по-малко от парите, които намерих. Веднага си представих как щях да се почувствам, ако си загубя цялата заплата. Представяте ли си ако това са единствените пари на някое семейство", обясни младата жена.

Личната карта в портфейла била на 40-годишен мъж с адрес в село Висока поляна. Собственикът е издирен с помощта на кварталния полицай. В следобедните часове вчера той отишъл в РУ - Шумен, за да си ги получи. От години д-р Левент Османов работил като ортопед в Турция. Връщал се често в родното си село при своите близки. В понеделник следобед бил в Шумен и обменил парична сума, част от която решил да дари на две деца, пострадали след инцидента в Хитрино.

"Разбрах, че съм си загубил портфейла когато се прибрах у дома. Странното е, че имах някакво усещане, че ако съм го загубил в Шумен, ще се намери. Знам, че има много съвестни хора. Много се зарадвах, когато ми се обадиха по телефона и ми съобщиха, че млада жена е намерила и предала портфейла в полицията. С близките ми бяхме тръгнали на път, и се върнах да го получа. Радвам се, че има доблестни хора. Ще се срещна с жената, която е намерила и предала вещите ми, за да ѝ благодаря лично", обясни д-р Левент Османов.

Последвайте канала на

Веселина Спасова
1732 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини