Близки на прегазеното момче в Сандански излязоха на протест

  • 11 септември 2018 20:46

  • 18887
  • 2
Близки на прегазеното момче в Сандански излязоха на протест
© Нова телевизия

Близки на 6-годишния Мартин, който беше прегазен на тротоар в Сандански, излязоха на протест с искане за толерантност на пътя, предава Нова Телевизия.

"Съдебната система трябва да работи по-бързо, а не толкова тромаво както е в момента. Трябва да има справедлива присъда за всички убийци на пътя", призова бащата на починалия Мартин Иван Ставрев.

Десетки жители на Сандански организираха протестно шествие, което започна от сградата на съда, 40 дни след смъртта на детето. Те настояват за строга и справедлива присъда за шофьора, който прегази момчето. Местните оставиха цветя и венци на лобното място на детето.

73-годишният шофьор Стойко Пеев е на свобода, след като беше пуснат под парична гаранция от 1200 лв. Той се спусна по затворена за ремонт улица, като помете автомобили и багер, след което прегази 6-годишното момче. Улицата все още е затворена, но по нея не се извършват ремонтни дейности.

"Това не може да продължава така. Трябва да има наказание. Не може да прегазиш някого, да си платиш определена цена и да се прибереш вкъщи все едно нищо не се е случило", категорична беше майката на прегазеното момче Мирослава Ставрева.

Последвайте канала на

Novini.bg
18887 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Тъжен

2018.09.11 | 21:13

1
Бог да го прости детенцето!Да почива в мир в по-добрия свят при ангелчетата.Дълбоки и искрени съболезнования на родителите!А шофьорът трябва да бъде наказан с най-голямата строгост на закона,ако това все още е възможно в съсипаната ни държава.

2018.09.11 | 22:04

2
Кой съсипа държавата?

Добави коментар

Водещи новини