Стара Загора чества 133 години от Съединението на България

  • 06 септември 2018 18:12

  • 2079
  • 0
 Стара Загора чества 133 години от Съединението на България
© Булфото (Архив)

С тържествен общоградски ритуал пред паметника "Защитниците на Стара Загора" в парк "Пети октомври" офицери, сержанти и войници, много граждани, представители на държавни и обществени институции и организации почетоха 133-та годишнина от Съединението на Княжество България с Източна Румелия.

На 6 септември честваме една от най-значимите дати в българската история, каза в словото си бригаден генерал Костадин Кузмов, командир на Втора тунджанска механизирана бригада. Той призова венците, които се поднасят, да бъдат акт за признателността ни към знайните и незнайни герои, извършили това велико дело - Съединението на България.

На общоградското честване присъстваха народният представител от ГЕРБ Радостин Танев, зам.кметовете Иванка Сотирова и Красимира Чахова, областният управител Гергана Микова.

Честването на Съединението продължи с 18-ия празник на туристическата песен "Средногорско ехо". Освен на Деня на Съединението, тази година той е посветен и на 60 години от създаването на старозагорския туристически хор "Средногорски звуци".

От 17.00 часа в парк "Пети октомври" започва концерт на Общинския духов оркестър. В парк "Загорка" продължава Биреният фест. Концертна програма ще изпълни тази вечер гласовитата Деси Добрева.

В деня на Съединението своя празник отбелязват и селата Пряпорец, Остра могила и Малко Кадиево.

Последвайте канала на

БТА
2079 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини