В празничния ден музеят в Търговище отваря врати за безплатни посещения

  • 06 септември 2018 10:00

  • 844
  • 0
 В празничния ден музеят в Търговище отваря врати за безплатни посещения
© Novini.bg

В празничния ден музеят в Търговище отваря врати за безплатни посещения. До обяд жителите и гостите на града ще могат да разгледат пет изложби, съобщиха от културната институция.

Славейковото училище посреща с постоянната експозиция "Възрожденска класна стая". "От първа ръка търговци. Стари търговски фамилии от Търговище" е заглавието на изложбата на Регионалния исторически музей в Търговище, която разказва за развитието на търговията в града през годините.

Отново дело на музейните специалисти от Търговище е изложбата "Когато електричеството дойде в Търговище", която е подредена по повод 90 години от светването на първата крушка в града.
Миналото и настоящето на МРК "Хан Крум" - индустриалния първенец на Търговище" проследява друга експозицията на РИМ - Търговище.

В Деня на Съединението музейните работници припомнят и за военната мощ на българите с изложбата "Велик е нашият войник".

"Луксът на ХIХ век" пък показва гостуващата съвместна изложба на Регионалния исторически музей в Бургас и Регионалния исторически музей в Русе.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
844 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини