Полицаи ще дебнат за незаконно изхвърляне на отпадъци в "Столипиново"

  • 04 септември 2018 16:30

  • 2585
  • 0
Полицаи ще дебнат за незаконно изхвърляне на отпадъци в "Столипиново"
© Булфото (архив)

Смесени патрули от полицаи и инспектори от ОП „Чистота” ще дебнат за незаконно изхвърляне на отпадъци в пловдивския ромски квартал "Столипиново". Причината е, че все повече стават сигналите от граждани и жители на квартала за нерегламентирани сметища. Най-често частни фирми си изхвърлят боклуците си там.

„Нарушителите знаят, че работното ни време е малко след 17:00 часа. Дебнат за наши служители в района и ако липсват такива изхвърлят отпадъците си около блоковете. Това са предимно фирми извършващи строителна дейност”, посочи шефът на общинското предприятие Иван Стоянов, цитиран от trafficnews.

Екипът му и служители от Шесто районно ще проведат работна среща, на която ще насрочат тематични проверки за нарушители. Съвместно след 18 часа те ще следят за изхвърляне на боклуци в ромското гето. „Имаме няколко подобни сметища и в района район "Южен". Цялата Родопска яка изхвърля боклука си в квартала. Най-проблемни са улиците „Димо Хаджидимов” „Асен Христофоров” и „Поручик Въльо Стефов”.

„Сигнализираха ни, че хора, които живеят в близките села идват и изсипват боклуците си край контейнерите”, каза още Стоянов.

В същото време десетки са получили фишове за хвърляне на фасове през колите си. Видеорегистраторите в служебните коли на служителите са уловили нарушителите и със съдействието на общинска полиция са им били връчвани глобите.

 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2585 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини