Чия бе ползата от демонстрациите на Босия?!

  • 03 септември 2018 13:52

  • 6144
  • 14
Чия бе ползата от демонстрациите на Босия?!
© булфото/архив/

Въпросът е реторичен, крепителите на един объркан човек с неясните мотиви, са отдавна известни, не се крият, сами си се определят като „демократи” и си вярват, че само и единствено те са такива.

Босия пък умело яхна исканите оставки на трима министри, в т.ч. и на транспортния Ивайло МосковскиИвайло МосковскиИвайло Московски е министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията в кабинета, по друга причина – трагичната катастрофа в Искърското дефиле край Своге, при която загинаха 17 души. И се отказа да „бори корупция с глад”.

Николай Колев – Босия внезапно спря „гладната” си стачка, така както я започна – с неясни, объркани мотиви за корупция, срещу която уж бил имал документи, които така и не бяха публикувани никъде. Стана ясно само, че протестирал срещу менте шофьорски курсове и книжки, които били плод на корупционни действия в транспортното министерство и неговите подразделения. След среща с ресорния министър обаче стана известно, че не ставало въпрос за компютри, а за компоти. И че случаите, за които Колев „имал доказателства”, отдавна са решени, имало виновни, уволнени и т.н.

Босия продължи да се изявява като събеседник по площади и медии, да се опитва да фокусира внимание върху себе си с твърдения, на които някои вярват, други не. Повечето са наясно, че той не е и няма как да е дори имитация на духовната икона Махатма Ганди, който също е гладувал с политически цели, ама само ...4 дни. Хубаво е да припомним, че на великия индиец с безброй последователи принадлежат думите: „Дори и най-незначителната лъжа разваля хората, така както капка отрова, съсипва цяло езеро”.

Най- показателно за менталното състояние на Босия бе интервю с него, направено от журналиста Светлана Джамджиева в сайта „Клуб Z „. В него събеседникът разказва сценарии, които очевидци на събитията през последните близо 30 години, категорично отричат.

Един от тях е социологът Петко Симеонов, писател, учен, политик, един от основателите на някогашния Съюз на демократичните сили - СДС. Той точка по точка опровергава твърдения на „гладувалия” над 80 дни, по неговите собствени твърдения и тези на поддръжниците му. Ето част от коментара на социолога на страницата му:

„Никой не е предлагал на Кольо Босия да стане вицепрезидент на Желю ЖелевЖелю Желев Д-р Желю Митев Желев (3 март 1935 г. - 30 януари 2015 г.) е роден в с. Веселиново, Шуменско. Завършва. Нито при избора му от 7 ВНС, нито при изборите от 1992. При избора от ВНС вицето се предлагаше от БСП, при следващите избори вицето се определи от НКС доминиран от 39-те. И за БСП и за НКС Босия не е бил възможен кандидат. От 39-те има достатъчно активни във Фейсбук, за да кажат какво знаят. Това, че някой може да си е правил майтап, е друга работа.
-Моите уважения към Кольо Босия като личност, но той е в заблуда, ако си вярва, че някой го е предлагал за депутат във ВНС, за да отказва. Кой му е предложил и на кого е отказал? (Свидетелят да е жив! Моля.)
-За онова, което му бил казал Тодор Живков. Не му вярвам за две стотинки. Фантазира!
Все пак има висши ръководители на БКП, които са живи и с ума си. Могат да потвърдят или отрекат твърденията на Босия за решения на БКП от началото на 80-те. Освен това твърдението на Босия е от такъв характер, че Живков, вкаран в ареста и съден по времето след 10, не би мъгъл да спести такива фундаментални за невинността му факти. Заедно с това има архиви! Босия забравя архивите. Не е възможно в тях да няма преки или косвени сведения по такива възлови за тоталитарния комунизъм теми.
-Защо трябва да му се отговаря? Защото Босия в това интервю е митотворец. Фактите са в друга посока...”.

„Кольо Босия не се подписа и не е сред учредителите на синдиката „Подкрепа”, те са поименно изброени и имената им се пазят в централата” заяви пред „Новини.бг” създателят и дългогодишен председател на организацията д-р Константин Тренчев.

Босия е лежал в Старозагорския затвор като криминален, не е сред подписалите се като основатели на „Подкрепа”, за да няма морални упреци към тях впоследствие.

Интересно, след като истината лъсна, дали крепителите на протеста на Босия и най-вече той самият, ще се извинят на онези чувствителни, но по-лековерни хора в обществото ни, които повярваха в „саможертвата” му?

Виж, онези, които помнят, знаят и се интересуват, са наясно и не допускат да бъдат оплетени в заблуди и манипулации. Нито пък вярват, че корупция може да се бори с глад, измишльотини и неверни твърдения. Прав е Чърчил, който приживе твърдял, че „ ако истината е многостранна, то лъжата пък е многогласна”...

Последвайте канала на

Аделина Делийска
6144 14

Свързани новини

Коментари 14

Добави коментар
Иво

2018.09.03 | 15:43

8
Аделина Далавералийска!
Гадя Илиевска

2018.09.05 | 08:10

14
Само коментира далаверите. И ще отрази далаверите на бившия си шеф с ДДС
циганин

2018.09.03 | 21:16

13
ПРОСТИ БЪЛГАРИ, ТЕ СЕ ЯДАТ КАТО БЕСНИ КУЧЕТА...

2018.09.03 | 18:05

12
Босоногия - поредния селянин готов да убива за капка внимание

2018.09.03 | 15:09

7
МНОГО ВНИМАНИЕ МУ ОБРЪЩАТЕ НА БОСИЯ.ЗАЩОТО ВИ Е СТРАХ ОТ НЕГО.НОРМАЛНО Е ПРЕСТЪПНАТА ШАЙКА ДА НЕ ХАРЕСВА ИНТЕЛЕКТУАЛЦИ КАТО КОЛЮ,ЗАЩОТО ИМ ПРЕЧИ ДА ЛЪЖАТ И МАНИПУЛИРАТ ХОРАТА.

2018.09.03 | 18:03

11
Николайчо, ти навярно също се имаш за интелектуалец, само че си същото жълто теле като босия, голия и тоя без обувки.
Николай Колев -- отрепката

2018.09.03 | 14:03

1
Стани , стани , боклук балкански ................................!
???????

2018.09.03 | 17:04

10
Ако на лъжата краката са къси , Босия щеше да ходи по ташаци

2018.09.03 | 16:29

9
Луд умора няма

2018.09.03 | 14:56

6
Може би психиатрите ще имат"материал" за анализи и изследвания.Нормален човек не би трябвало да се държи така.Всъщност ,защо му обръщате внимание на Мунчо ?/съжалявам , че обиждам героя на Вазов/

2018.09.03 | 14:48

5
Защо ни занимавате с една миризлива откачалка.Той си беше зле още от началото на прехода,а с напредването на годините се задълбочава и психическата му зависимост.
Аре!

2018.09.03 | 14:40

4
Назовете ги тия "десни", които подтикваха Босия - лилавите комунисти от ДеБъ!
666

2018.09.03 | 14:39

3
Ха така, Кольо Гладния! Днес гладна стачка 80 дни, догодина - гладна стачка 160 дни! Хаирлия да е! Ха ха хаааааааааа!

Добави коментар

Водещи новини