Пускат автоматизирана билетна система в тролейбусни линии във Варна

  • 31 август 2018 14:27

  • 1209
  • 0
 Пускат автоматизирана билетна система в тролейбусни линии във Варна
© Булфото

На 03.09.2018 г. предстои пускане на автоматизираната билетна система в тролейбусни линии номер 82, 83 и 88 от общинската транспортна схема. Линия номер 82 обслужва маршрута ж.к. "Владислав Варненчик" - ЖП Гара; линия номер 83 - "ТИС Север" - ЖП Гара; линия номер 88 - обслужва маршрута ж.к. "Владислав Варненчик" - КЗ. Това съобщи инж. Биляна Якова - ръководител на проект "Интегриран градски транспорт на Варна".

В продължение на 20 дни, считано от 3-ти септември, пътниците ще могат да ползват помощ от консултанти, които ще бъдат на борда на превозните средства по график - от 08.00 ч. до 12.00 ч. и от 15.00 ч. до 19.00 ч. Те ще носят специални баджове и ще обясняват как става закупуването на билети и/или карти, а също така и валидирането им в автобусите, поясни Биляна Якова. Тя припомни, че автоматизираната билетна система бе пусната пилотно на 23.11.2017 г. по линия номер 10, а на 01.08.2018 г.- по линии номер 12 (Аспарухово - Бриз) и номер 31А (ЖП Гара - Виница). Системата е част от проект "Интегриран градски транспорт на Варна" и ще бъде поетапно въвеждана през следващите 5 месеца. Всички линии ще заработят в цялостен мащаб ефективно, след като приключат мащабните ремонти в града и след приемане на две нови схеми - транспортна и тарифна, от Общинския съвет - Варна. Гражданите и гостите на града ще бъдат своевременно информирани за поетапното въвеждане на автоматизираната билетна система.

Цената на билетите остава 1 лв. За пилотните автобусни линии номер 10, номер 12, номер 31А и тролейбусните линии номер 82, номер 83 и номер 88 машините ще предлагат 2 основни типа продукти - стандартните хартиени билети, които са еднократни, и предплатени карти с електронни билети, в които може да бъде заделена определена сума пари (кредит).

Електронните билети могат да бъдат изразходвани чрез валидиране на картата в специално валидиращо устройство в автобуса.

Въвеждането на карта с електронни билети цели да улесни и да спести неудобства на пътниците, които ползват масовия градски транспорт в града. Ползването на карти е и най-добрият вариант за активно пътуващите пътници, тъй като може да се зарежда многократно с електронни билети. За тези, на които се налага еднократно да използват градския транспорт, остава опцията за хартиен билет, чието време започва да тече веднага след закупуването.
 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1209 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини