Предприемат се мерки за по-бърз и ефективен граничен контрол

  • 30 август 2018 14:40

  • 1255
  • 0
Предприемат се мерки за по-бърз и ефективен граничен контрол
© Булфото (Архив)

Очаква се осезаемо увеличение на пътникопотока в периода 31 август – 2 септември през пунктовете на българо-турската и българо-сръбската граници, съобщиха от пресцентъра на МВР. 

Ежегодно в края на август, когато приключват отпуските и ваканциите на учениците в Западна Европа, осезаемо се засилва движението през граничните контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) на страната на лица и моторни превозни средства.

В периода от 31 август – 02 септември 2018 г. се очаква особено интензивен трафик при транзитното преминаване през българска територия на турски граждани, пребиваващи дългосрочно в държавите от Западна Европа, и от граждани на Европейския съюз от турски произход, които ще влязат в страната през пунктовете на българо-турската граница и ще я напуснат през граничните пунктове на границата с Република Сърбия. 

За посочения период ГД “Гранична полиция” е предприела необходимите мерки за осигуряване на достатъчно сили и средства за обезпечаване нормалната пропускателна способност на тези ГКПП-та и за по-бърз и ефективен граничен контрол в условията на интензивен трафик. 

Предвид възможното увеличаване на времето за изчакване за гранична проверка на големите гранични контролно-пропускателни пунктове - “Капитан Андреево” на българо-турската и “Калотина” на българо-сръбската граници, пътуващите могат да се възползват и от всички останали ГКПП-та на двете граници: ГКПП “Малко Търново” и ГКПП “Лесово” на границата с Турция; ГКПП “Връшка чука” и ГКПП “Стрезимировци” на границата със Сърбия, както и ГКПП "Видин" за пътуващите в посока Западна Европа. 

От ГДГП напомнят на пътуващите да предвидят достатъчно време за пътуване и да проверят предварително валидността на документите си и тези на автомобилите си.

Българските граждани, които придружават малолетни и непълнолетни деца с българско или българско и чуждо гражданство, да подготвят предварително необходимите придружители документи за удостоверяване съгласието на отсъстващия родител/и за пътуване на детето в чужбина. 
 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1255 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини