Местят пазара за автомобили в Плевен

  • 30 август 2018 14:13

  • 3293
  • 1
Местят пазара за автомобили в Плевен
© Gettyimages

Общинският съвет в Плевен днес реши пазарът за автомобили да бъде преместен от района на спортната зала "Балканстрой" на площадката пред градския стадион "Плевен", съобщиха от общината.
Предложението за преместването на тържището бе на кмета на Общината. То получи подкрепата на 21 от съветниците, 16 се въздържаха, но нито един не гласува "против".


Съгласно нормативната уредба, пазари могат да се изграждат само след решение на Общинския съвет, а такова решение нямаше за пазара пред "Балканстрой" и той бе нерегламентиран. Досегашното място за покупко-продажба на моторни превозни средства, предизвикваше много дебати.

Днес общинските съветници също обсъждаха продължително време предложението, като се чуха различни мнения, в това число за отлагане на решението с цел по-обстойно обсъждане на подходящите места в града. В крайна сметка бе прието предложението на кмета.

Стопанисването на пазара пред стадион "Плевен" ще бъде възложено на общинската фирма "Тибор", която стопанисва и общинския пазар за плодове и зеленчуци. За по-добра организация, територията на новото тържище ще бъде разчертана, като се обособят сектори с паркоместа, а търговците ще могат да продават стоката от колите, бусовете или да я разполагат пред тях.

Ще бъдат обособени два входа/изхода откъм ул. "Цар Самуил", откъдето ще бъдат пропускани търговците.

Последвайте канала на

Нора Виткова
3293 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Бесния

2018.08.30 | 22:37

1
Е с този ход на общинарите, Плевен ще просперира! Къде се криел невървежа на родният ми град, ти да видиш!

Добави коментар

Водещи новини