Събират опасни отпадъци в Петрич

  • 30 август 2018 08:21

  • 527
  • 0
Събират опасни отпадъци в Петрич
© pixabay

Община Петрич организира кампания за събиране на опасни отпадъци от домакинствата.

Това съобщиха от пресцентъра на общината.

В тази връзка ще се създаде мобилен събирателен пункт за безвъзмездно предаване на опасни отпадъци в т.ч. живак и живакосъдържащи уреди (с изключение на луминесцентни лампи);лаково бояджийски материали (емулсии и лакови бои; политури и лакове; разтворители и разредители за боя; терпентин и др.), домакински препарати и химикали (почистващи препарати, белина, дезинфектанти, дезодоранти, киселини, основи, реактиви, пестициди и др.); мастила; фармацевтични продукти.

Мобилният пункт ще работи и на 31 октомври от 10.00 часа до 16.00 часа на паркинга на Община Петрич.

Специални постери на кампанията ще бъдат окачени на възлови места за повече информация на гражданите.

„Тази кампания е единственият законов начин домакинствата да предадат опасните отпадъци, които се намират в домовете им”, уточни зам.-кметът по „ТСУ и обществен ред” Минка Салагьорова.

Тя допълни, че Община Петрич има подписан договор с фирма „Ники метал” ЕООД, която разполага с площадка за разделно приемане на отпадъци – метал, стъкло, хартия, пластмаса и др. Гражданите могат да предават безвъзмездно такива отпадъци в посочената фирма.

Пълният списък на отпадъците, които могат да се предават, ще бъде публикуван на сайта на Община Петрич.

„С тази кампания се грижим не само за здравето на хората и опазването на околната среда, но да бъдат намалени и отчисленията, които ежемесечно Общината плаща за депониране на тези отпадъци”, обобщи Минка Салагьорова.

Всички едрогабаритни отпадъци (дивани, гардероби, матраци, шкафове, легла и други обемисти домакински отпадъци) ще бъдат приемани на територията на Регионалното депо за неопасни и инертни отпадъци в местност Тумбите.

Последвайте канала на

Веселина Спасова
527 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини