Марияна Кукушева: Българският хляб се прави от най-добрата пшеница

  • 28 август 2018 09:10

  • 9010
  • 4
Марияна Кукушева: Българският хляб се прави от най-добрата пшеница
© Bulgaria on air

Най-добрата пшеница остава за национално потребление, тоест тя си остава тук. В този смисъл българският хляб се прави от най-добрата пшеница. Най-качествената и здравословна храна е хлябът. Това заяви в предаването ,,България сутрин’’ по Bulgaria ON AIR Марияна Кукушева, която е представител на Националния браншови съюз на хлебарите.

,,Тази година житната реколта е по-малка, затова и покачването на цената на хлебната пшеница е над 35 процента'', поясни тя.

По думите ѝ средната работна заплата в бранша е около 1800 лева, което е 50% по-висока от средната заплата за страната.

,,Това се дължи на факта, че хлебарите извършват нощен труд, работят през почивните дни и по празниците. Все по-малко хора упражняват тази професия за съжаление'', добави още Кукушева.

,,Търговските вериги са тези, които диктуват цената на хляба, а не ние. Цената на хляба вече е коригирана, но не е коригирана от доставчика, тоест нашите цени не са променени'', каза тя.

Накрая тя сподели, че например храната в Прага е по-скъпа, но не е по-качествена.

,,Тръгването към регулация не е добър вариант. За да поддържаме цените на храните, трябва да финансовото министерство да помисли за 5% ДДС по отношения на хляба, млякото, сиренето и всякакви основни храни'', завърши Марияна Кукушева.

 

Последвайте канала на

Владимир Василев
9010 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
боби

2018.08.29 | 13:24

4
Позор и срам от гнусните й лъжи! Няма откъде да се купи качествен и свестен хляб! Мухлясва, теклив, суров и т.н.тн.Най-качественната пшеница я изнасят навън за малута, айде нема нужда, госпожо тарикатка и лицемерка!! Пълно е в тази държава с платени отрепки!!
Дуци

2018.08.28 | 12:24

3
ДА ОТ НАЙ ДОБРАТА ПШЕНИЦА ,ПРАВИТЕ НАЙ ЛОШИЯ ХЛЯБ В БЪЛГАРИЯ , ЩОТО СТЕ МОШЕНИЦИ И СПЕКУЛАНТЕ ДОЛНИ

2018.08.28 | 11:26

2
Нагла, подла и безочлива лъжкиня, но явно – добре платена!(погледнете ѝ само муцуната – тя илюстрира отлично всичко)
За наше нещастие, хляба в България се прави(с много малки изключения) от ФУРАЖНА пшеница!
Тази лъжкиня разчита на неинформираността на Българите!(напомня ми шефа на „Млечния борд“ и собственик на „Зоров“ 97 ООД (Пършевица), който прави от един тон „прясно“ мляко – 200 кг кашкавал, 500 кг сирене и 500 кг кисело мляко, естествено като не отчитаме тировете със сухо мляко, които влизат в мандрата!)
герберастите

2018.08.28 | 09:40

1
даже не се чуват какви глупости говорят .Заплата 1800 ЛЕВА.

Добави коментар

Водещи новини