Катастрофална небрежност ни убива

  • 27 август 2018 12:27

  • 6729
  • 6
Катастрофална небрежност ни убива
© булфото

В деня на национален траур, когато близки и състрадателни хора оплакваха жертвите на катастрофата край Своге, а манипулативни медии упорито търсят и под вола теле за случилото се, дойде вест от Сливенско, че двегодишно дете е починало, заключено в кола в Сливенско село Желю войвода при над 30 градусови жеги.

Преди това пък лъсна, разкрит от  Breaking.BG, нелеп пътен инцидент в Харманли, умело прикриван незнайно по чие нареждане 8 дни, тъй като участник в него бил бащата не на кой да е, а на на президента Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на Георги.

Какво свързва тези напълно независими един от друг случаи от последните часове? Твърдението, че и в трите става въпрос за „нелеп инцидент”.

Че са нелепи – да, така е.

Разследванията на ужасяващата катастрофа край Своге тепърва ще доказват откъслечните твърдения на експерти от различни области каква точно е причината за смъртта на толкова хора, десетки са и ранените.  

Интернет „специалистите” нахвърляха прах във вятъра с безсмислените си и лаишки обсъждания, противно на логиката, че каквото и да се коментира след тази трагедия, всичко звучи нелепо и тъпо. Налице е само престъпната небрежност, за да се стигне до зловещата катастрофа.

И факта, че 188 души са загинали и 3108 са ранени при катастрофи в страната от началото на годината до края на май. Най-много загинали са на територията на Пловдивска област - 23-ма, след това в мрачната статистика се нарежда СДВР - 17. Това сочи справка на ГД "Национална полиция". Почти всички те са резултат на престъпна небрежност, маскирана като „инцидент”.

Пълна незаинтересованост от съдбата на другия показа  бащата, възпитал и отгледал президента на територията ни. Неговия мерцедес се сблъскал с инвалид преди десетина дни, но Георги Радев „не чувствал вина за инцидента”. За прикриването му, вероятно също. То и синът му все гледа да пробута на някой друг отговорностите за всичко лошо, което се случва.

На „случайност” приписват небрежността си и онези родители от Сливенско, които не чувстват вина,че са оставили без надзор двегодишното си детенце, заключено в автомобил, когато градусите навън бяха над 30 по Целзий...

И това, и всичко останало в милата ни рискова татковина, се случва „инцидентно” – без вина, без отговорности, без никакви ангажименти. Но с безкрайно мноооого коментари постфактум от хора, които сами са се определили като „специалисти” по всичко - всичколози. Катастрофа.

Последвайте канала на

Аделина Делийска
6729 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2018.08.27 | 16:30

6
Делийска, поздрсви на целата ти фамилия , на майкати най вече ! Сполай!

2018.08.27 | 12:40

2
Делийска, понеже не знаеш какво да пишеш, правиш съчинение по картинка! Много умно, цялата тая боза дето си написала не помага на никой!

2018.08.27 | 13:11

5
Ти си гнусен трол на БСП. Боклук
водач на МПС

2018.08.27 | 13:00

4
Още преди много години по радио ВВС казаха така : На българите война не им е необходима ! Дайте им коли и те сами ще се изпотрепят по пътищата !
Ivanx

2018.08.27 | 12:46

3
V Sviti Vlas ubiha 4ovek s Porche bachtata politik potuchuha vsi4ko 21 go mo4e sPorche iskaraha ubitijat pijan
от мивирето

2018.08.27 | 12:38

1
При тази смъртност по пътищата територията на България ще се обезлюди.

Добави коментар

Водещи новини