Деца мръзнат в училищен автобус с отворени врати

  • 15 февруари 2012 16:00

  • 1390
  • 0
Деца мръзнат в училищен автобус с отворени врати
© Булфото

Деца от няколко села в Искърското дефиле мръзнат в автобуса, с който всеки ден пътуват за училище. Родителите им настояват общината да сключи договор с друг превозвач, съобщи БТВ.

Всяка сутрин 06:30 часа 33 деца от балканското село Оселна се качват на автобуса. Някои стават с час по-рано, за да изминат два километра пеша до центъра на селото, откъдето тръгва рейсът за училището в съседното село. "Мръзнат в автобуса. Една сутрин в най-големия студ вратите не са се затваряли", разказва родителят Славка Иванова.

Автобусът оставя децата в училището 40 минути преди началото на часовете, след което се връща за децата от съседното село Игнатица. Обяснението на собственика на фирмата било, че другият рейс е развален.

Оказа се, че фирмата няма и легитимен шофьор. Вече втора седмица на добра воля зад волана на ученическия автобус сяда кметът на Оселна Росен Николов, според когото това е спасяване на положението. Пълният с деца автобус вече е засядал във високите преспи, а децата се прибират пеша.

Родителите настояват да бъде нает нов превозвач, в противен случай в знак на протест ще спрат децата от училище. Проблемът е, че други курсове освен ученическите в района почти няма и никой не се наема да ги изпълнява.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1390 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини