Ето колко хлъзгав е асфалтът на пътя убиец край Своге

  • 27 август 2018 09:44

  • 6222
  • 1
Ето колко хлъзгав е асфалтът на пътя убиец край Своге
© Pixabay

Междувременно Институтът за пътна безопасност започна независимо разследване на мястото на катастрофата край Своге. Диана Русинова от института, заяви пред "Хоризонт", че според първоначалния оглед  асфалтът в района на катастрофата е твърде хлъзгав.

"Първоначалният оглед показва видима разлика по отношение на самия асфалт. В по-горната част има участък с доста по-едра фракция, съответно в по-долния край, точно където е станал инцидентът, очевидно материалите не отговарят на изискванията, дори с просто око това е видимо. Когато стъпиш на платното за движение, се вижда, че настилката е много хлъзгава, дори ако застанеш с обувки, а в момента е сухо. Представям си какво е било, когато е било наводнено и мокро", заяви тя.

Русинова  каза още, че при огледа е направило впечатление и това, че мантинелите не отговарят на минималните изисквания на производителя.

Последвайте канала на

Десислава Станева
6222 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Умник Гюро

2018.08.27 | 09:51

1
Всички чуха Министъра на вътрешните работи, че инвалидната ел. триколка е била с предимство. Бащата на Фатмака Радев е виновен за пътна злополука с опасност за човешки живот. Той трябва да бъде съден. Другарю Фатмак Радев, защо се намесваш в работите на полицията?

Добави коментар

Водещи новини