Трагедията е голяма, заяви президентът Радев след посещение в УМБАЛСМ "Н.И.Пирогов"

  • 26 август 2018 07:13

  • 7770
  • 14
Трагедията е голяма, заяви президентът Радев след посещение в УМБАЛСМ "Н.И.Пирогов"
© Пресцентър Президентство

Трагедията е голяма. Така президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на описа пред журналисти на излизане от УМБАЛСМ "Н.И.Пирогов" това, което е видял при посещението си в болничното заведение.

Президентът изказа съболезнования към близките на загиналите и пострадалите в катастрофата край Своге. По думите му освен загиналите 16 човека, четирима от настанените в УМБАЛСМ "Н.И.Пирогов" са в тежко състояние.

Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на е поговорил в болницата с единствената жена, която е била контактна. Жената, която е без опасност за живота, е разказала, че времето е било много лошо и автобусът е пропаднал в пропаст. Чакали са известно време, докато екипите са пристигнали и са оказали помощ. През този период е имала и загуба на съзнание.

Президентът благодари на всички екипи от МВР, Пожарна безопасност и най-вече на лекарските екипи, които в тази тежка ситуация са реагирали по възможно най-бързия начин. Според него това, което правят екипите на проф. Габровски, е невероятно. "Голям професионализъм, хора с големи сърца", допълни Радев. Той посочи, че в момента лекарите водят борба за живота на всекиго от пострадалите и изрази надежда, че лекарите ще направят всичко възможно те да оцелеят.

Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на изтъкна, че постоянно поддържа връзка с министъра на здравеопазването Кирил АнаниевКирил АнаниевКирил Ананиев е министър на здравеопазването в третия кабинет на Бойко Борисов. Роден е през. Той подчерта, че специално за УМБАЛСМ "Н.И.Пирогов" трябва да бъде предприет по-стратегически поглед. "Това за нас е не просто болница, това е институция и нейното значение много ясно се вижда в кризи като днешната", заяви президентът. Той добави, че това е място, където може по най-бързия начин да се получи адекватна помощ на адекватно професионално ниво и трябва да бъде инвестирано тук - с апаратура, техника, инфраструктура.

Президентът коментира, че проблемът с зачестилите напоследък катастрофи е дълбок и той трябва трябва да се реши единствено с обединените усилия на много институции. По думите му това е надведомствен проблем и би трябвало министерският съвет да предприеме дълбоки и адекватни мерки по този въпрос. Радев даде пример, че катастрофи стават и в други държави, но там спасените са много повече, отколкото в България. Причината е, че там важи правилото за "златния първи час". Той посочи, че в много държави има хеликоптерни служби със съответни центрове, които моментално са готови да окажат помощ на място. "При нас, особено там, където няма наблизо магистрала и по-отдалечен от голям град, често този час се губи", добави Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на.

Последвайте канала на

БТА
7770 14

Свързани новини

Коментари 14

Добави коментар
Някой

2018.08.27 | 18:10

14
Голям късмет извади тоя селски тупан Радев.
Огромното нещастие ще отмести наглото поведения на отвратителния му червен мурук.
Ума не ми побира как е възможно някой да харесва този отблъскващ получовек Румбата Пилотчик. И даже го смятат за президент. Кланят му се. На това недоразумение? Какви трагични хора живеят по нашите земи. Робски души. Вместо да запалят къщата на дъртия Радев, заедно с него
ИВАН ИВАНОВ

2018.08.26 | 11:28

13
какво се вълнувате за баща му. видно е от кинокамерата че тритонетката се движи без да намалява скороста и се удря в предна лява врата а не автомобила го е ударил. Виновен е водача на тритонетката защото
- Спирачките са му не изправни.
- Не се движи при движение направо на 1,5 м. от десния тратоар а не ....
бай Хой

2018.08.26 | 10:27

12
Президентът Радев е истински мъж, а не пОтка като мен, Цвъто, и онова недоразумение на природата-Расим Плювналиев...
Моля шорошките;

2018.08.26 | 10:21

11
Айде всички в редичка по стъпките на наставника си - той ще ви заведе на Доброто място,благодаря..

2018.08.26 | 10:17

10
Бесепарско безочие, точно вие червени мърши казвахте че асфалта не се бил ял!

2018.08.26 | 10:08

9
абе червен боклук, нали точно вие казвахте, че асфалта не се яде? Бесепарска мърша!

2018.08.26 | 10:06

8
Радев - пожизнен президент, Овчарката - по гол гъз пред народното събрание, измит за xyй на всеки желаещ да го опъне.
Тръмп

2018.08.26 | 10:04

7
За баща си нищо не каза....

2018.08.26 | 09:54

6
Тъжно събитие, но има и радостно, извергът Джон Маккейн ритна камбаната, прекрасно.

2018.08.26 | 09:49

5
Жената на Овчарката така и не се показа с него 5г., срамуваше се че беше омъжена за пyткa, а не за мъж като Радев.

Добави коментар

Водещи новини