Жители събраха пари, за да транспортират починал свой съгражданин от Испания до родното му село

  • 25 август 2018 15:15

  • 1852
  • 1
Жители събраха пари, за да транспортират починал свой съгражданин от Испания до родното му село
© Pixabay

Жители на Община Баните събраха над 8 хиляди лева, за да транспортират починал свой съгражданин от Испания до родното му българско село Давидково. 

43-годишният Валентин Топалов е починал на 22 август в Испания, а необходимата сума за превеждането му на родна земя е непосилна за семейството.

“Ние в Давидково, Сърница и от общината събрахме парите и общинският кмет Милен Велчев без да събира Общински съвет има право да отпусне помощ от 500 лева и той го направи. Общинската администрация, служителите събраха отделно пари, след това бившият работодател на семейството, мандра "Давидково" дари хиляда лева, едно момче от София Радомир дари 500 лв., брата на госпожата - 500 лв, оттам-нататък Сърница дадоха 905 лв. и всичките останали събрахме около 6 хиляди лева от Давидково. 

Последвайте канала на

Novini.bg
1852 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
España

2018.08.25 | 17:04

1
Бог да го прости, но една минимална застраховка е 50€ на година, която включва транспортиране на тялото и изплащане на сума на наследниците. Замислят ли се всички в чужбина какво причиняват на близките си, които се чудят как да съберат пари за транспорта. Но нали си казват: Как да дам тези пари, когато един ден работя за тях. Замислете се и си направете застраховка.

Добави коментар

Водещи новини